Κίνδυνος για παγκόσμια έλλειψη smartphones από έναν πόλεμο Κίνας-Ταϊβάν

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλεί στην τεχνολογική βιομηχανία το ενδεχόμενο εισβολής της Κίνας στην Ταϊβάν, σε μία περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώνονται ραγδαία.
Samsung-Gumi-06

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλεί στην τεχνολογική βιομηχανία το ενδεχόμενο εισβολής της Κίνας στην Ταϊβάν, σε μία περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώνονται ραγδαία.

Σε περίπτωση ενός πολέμου, λένε οι ειδικοί, το πιο προηγμένο εργοστάσιο κατασκευής τσιπ παγκοσμίως, που βρίσκεται στην Ταϊβάν, θα καταστεί μη λειτουργικό γεγονός που θα βύθιζε την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού στο…χάος! Κι αυτό, επειδή το αποτέλεσμα θα ήταν η έλλειψη smartphones, υπολογιστών και αισθητήρων για φρένα!

Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ της Apple, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), προειδοποίησε ότι τυχόν πόλεμος μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας θα είχε ως αποτέλεσμα «όλοι να είναι ηττημένοι», καθώς θα προκαλούσε οικονομική αναταραχή.

Ο επικεφαλής της TSMC, Μαρκ Λιου, είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το εργοστάσιο κατασκευής τσιπ που είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών στον κόσμο, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σε περίπτωση κινεζικής εισβολής. «Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει το TSMC με τη βία. Εάν αναλάβετε στρατιωτική δράση ή προχωρήσετε σε εισβολή, θα καταστήσετε το εργοστάσιο μη λειτουργικό» δήλωσε στο CNN.

Ο επικεφαλής της εταιρείας εξήγησε ότι το εργοστάσιο είναι μια εξελιγμένη μονάδα παραγωγής και εξαρτάται από τη σύνδεση σε πραγματικό χρόνο με τον έξω κόσμο – την Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ – σε ζητήματα που αφορούν από υλικά και χημικά έως ανταλλακτικά και λογισμικό. Ως εκ τούτου, κάλεσε το Πεκίνο να το σκεφτεί διπλά πριν αναλάβει την όποια δράση, καθώς η Κίνα αντιπροσωπεύει το 10% των εργασιών του εργοστασίου.

Πέρυσι, το εργοστάσιο κατασκεύασε πάνω από το 60% των ημιαγωγών παγκοσμίως. Ο επικεφαλής της εταιρείας κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να αποφύγουν τον πόλεμο, ώστε να μπορεί να γυρίζει η μηχανή της παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, ανέφερε ότι θα μπορούσαμε να διδαχθούμε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αφού ο πόλεμος προκάλεσε απώλειες τόσο στη Δύση όσο και στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η ένταση έχει επιδεινωθεί μετά και την επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου του αμερικανικού Κογκρέσου Νάνσι Πελόζι παρά τις προειδοποιήσεις της Κίνας. Το Πεκίνο υποστηρίζει ότι η επίσκεψη παραβιάζει την αρχή «της μίας Κίνας». Η Πελόζι έφτασε στην Ταϊπέι και έγινε δεκτή από τον τοπικό υπουργό Εξωτερικών, πριν το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επικρίνει την κίνηση.

πηγή: protothema.gr

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood