Κίνα: “Οι ΗΠΑ σαμποτέρ της διεθνούς ειρήνης – Η Ε.Ε. να σταματήσει να κρατά το κεράκι στον διάβολο”!

Πρωτοφανής επίθεση της Κίνας στη Δύση.
2022011208322164230

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις επικρίσεις της Δύσης σε βάρος της χώρας του, για “παραπληροφόρηση στην Κίνα”, και για τη στάση της απέναντι στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Wang Wenbin χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, υψηλούς τόνους, και αρκετούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Αποκάλεσε τις ΗΠΑ “μετρ της παραπληροφόρησης”, και σημείωσε πως “είναι υπέρμαχοι της καταναγκαστικής διπλωματίας και σαμποτέρ της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας”!

Ακόμη, ανέφερε: Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ο πόλεμος που ξεκίνησαν μαζί με τους συμμάχους τους σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ, σκότωσε περισσότερους από 300.000 αμάχους και μετέτρεψε πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους σε πρόσφυγες. Ωστόσο, κανείς τους δεν λογοδοτεί για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Μάλιστα, άφησε σαφείς αιχμές και για τη στάση της Ε.Ε. καλώντας την να σταματήσει να στηρίζει την αμερικανική πολιτική. Χαρακτηριστικά, είπε: “Ελπίζουμε η Ε.Ε. να μπορέσει να δει την αλήθεια και να σταματήσει να κρατάει το κεράκι στον διάβολο”!

Σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι η Κίνα “παπαγαλίζει θέσεις του Κρεμλίνου”, απάντησε στο ίδιο ύφος: “Τους απορρίπτουμε σθεναρά. Το αδιαίρετο της ασφάλειας δεν είναι ισχυρισμός της ίδιας της Ρωσίας, αλλά μια σημαντική αρχή που αναγνωρίζεται ευρέως και υιοθετείται από τις ΗΠΑ και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, τις ευρωπαϊκές χώρες και τη διεθνή κοινότητα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood