Ετάφη την Κυριακή στην Κομοτηνή η σορός του 11 μηνών κοριτσιού από τη Συρία, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μία εβδομάδα, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στην Αθήνα.

Πρόκειται για το βρέφος, γύρω από τα αίτια θανάτου του οποίου επικράτησε μεγάλη σύγχυση τα πρώτα 24ωρα, καθώς ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό, αρχικά έκανε δηλώσεις περί «σεξουαλικής κακοποίησης παρά φύσιν». Στη συνέχεια, το συγκεκριμένο σενάριο ανατράπηκε πλήρως, καθώς στην ιατροδικαστική έκθεση δεν υπήρχε πουθενά η φράση «σεξουαλική κακοποίηση», ενώ έγινε γνωστό ότι το άτυχο βρέφος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και οι γονείς του τού χορηγούσαν υπόθετα με ειδική συσκευή, όταν είχε σπασμούς. Ακόμη ως σήμερα, τα ακριβή αίτια θανάτου του δεν έχουν προσδιοριστεί και κρίσιμες απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα από τις ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις.

Στο μεταξύ, η σορός του μωρού μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή και το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η ταφή του στο νεκροταφείο έξω από τη Μεσσούνη, στον χώρο που έχει διαθέσει η Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικής Περιουσίας για την αξιοπρεπή ταφή μουσουλμάνων μεταναστών. Παρών στην κηδεία ήταν μόνο ο πατέρας, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο αν η οικογένειά του θα μετακομίσει στην Κομοτηνή, από την περιοχή Ζωγράφου της Αθήνας όπου διέμενε μέχρι πριν από λίγες ημέρες.