Αποκλεισμένες για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμη, θα παραμείνουν οι περιοχές του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών οι κάτοικοι των οποίων, για την πρόσβαση στην Εγνατία οδό, εξυπηρετούνταν από τον κόμβο που βρίσκεται στο ύψος της Μέστης. Όπως είναι γνωστό, στον κόμβο εκτελούνται εδώ και μήνες εργασίες κατασκευής πλευρικών διοδίων, που βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος, επρόκειτο να ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.

Ο στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, ενώ από τη νέα απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, που αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στο σημείο, προκύπτει ότι οι εργασίες θα παραταθούν μέχρι και τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου.

Η απόφαση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπει την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», η οποία υποχρεούται για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι η διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Η εκτέλεση και εφαρμογή της απόφασης, ανατίθεται στο Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής που έχει κατά τόπο και καθ’ ύλη αρμοδιότητα. Τέλος, οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται κατά τις διατάξεις των άρθρων 3, 4, 16 και 104 του Ν. 2696/1999 *Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας* όπως τροποποιήθηκε ισχύει σήμερα. με το Ν. 4530/2018.