Σε συνέχεια της δωρεάς προηγμένου μηχανήματος ανίχνευσης covid-19 προς το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής (αξίας 60.000 €), ο Δήμος Κομοτηνής, συνδράμοντας το νοσοκομείο έτι περεταίρω στη μάχη έναντι του κορωνοϊού, παρέδωσε επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό (αξίας 52.500 €) και συγκεκριμένα:
  • ένα monitor βυσματούμενου τύπου για την παρακολούθηση ζωτικών οργάνων παραμέτρων σε ασθενείς όλων των ηλικιών.
  • δύο αναπνευστήρες εντατικής θεραπείας.
  • οκτώ ογκομετρικές αντλίες.
Και η νέα δωρεά, όπως και η προηγούμενη, αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Γιάννη Γκαράνη, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη παρέδωσαν τα υλικά στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μάγδα Γιαμουστάρη. Παρών στην παράδοση, ήταν και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που προμήθευσε τον εξοπλισμό, Κωνσταντίνος Μούσιος.
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης δήλωσε: «Ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής παραδίδω σήμερα τον συγκεκριμένο εξοπλισμό αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ο Δήμος Κομοτηνής στέκεται αρωγός στον καθημερινό αγώνα που δίνει το προσωπικό και η διοίκηση του Νοσοκομείου στην πολύμηνη δοκιμασία των υγειονομικών και των πολιτών, σεβόμενος και τον μητροπολιτικό του ρόλο στο νομό Ροδόπης. Στη μάχη κατά της νόσου COVID-19 η Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει το “παρών” όχι με δηλώσεις κι ευχολόγια, αλλά με πράξεις, γιατί όπως σε κάθε δοκιμασία, έτσι και σ’ αυτή, θέλουμε στο προσκλητήριο ζωής να είμαστε όλοι παρόντες».