Με το κοινό να δείχνει αυξημένο ενδιαφέρον, με σημαντικούς επισκέπτες, και με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να εγκαινιάζει το περίπτερο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κύλησε το πρώτο διήμερο της συμμετοχής του ακριτικού πανεπιστημίου στην 84η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Το πανεπιστήμιο της Θράκης δηλώνει το παρών στο προβεβλημένο περίπτερο 14 (stand 26) που έχει αναφορά στη θεματική ενότητα “AKADEMIA/Εκπαίδευση-Έρευνα-Καινοτομία.

1cd9c528 dpth 84i deth 26Η κ. Κεραμέως εγκαινίασε το περίπτερο του ΔΠΘ συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Παιδείας Βασίλειο Διγαλάκη και τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Απόστολο Δημητρόπουλο, παρουσία των Πρυτανικών αρχών, Κοσμητόρων, Προέδρων Τμημάτων, Καθηγητών και φοιτητών, καθώς και προσκεκλημένων εκπροσώπων αρχών της Θράκης και πρυτανικών αρχών άλλων πανεπιστημίων. Η Υπουργός, ο Υφυπουργός και οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στο περίπτερο από τις πρυτανικές αρχές, τους Καθηγητές και τους φοιτητές οι οποίοι που παρουσίασαν αποτελέσματα έρευνας και καινοτόμες δράσεις τους.

Τον εκθεσιακό χώρο του ΔΠΘ μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνης Γραβάνης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης.

0998a074 dpth 84i deth 2Επίσης το ΔΠΘ συνδιοργάνωσε με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη και Βιομηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας», την οποία χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Πελοπίδας Καλλίρης και ο Πρύτανης του ΔΠΘ Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ενώ εισήγηση πραγματοποίησε η Αντιπρύτανης Έρευνας του ΔΠΘ Καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου.

Πληροφοριακά έντυπα, προωθητικό υλικό και δώρα προσφέρονται στους επισκέπτες του περιπτέρου του ΔΠΘ που υποδέχεται το κοινό και ενημερώνει για τα προγράμματα και τις δράσεις του, έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 που κλείνει η 84η ΔΕΘ.