Διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης (www.followgreen.gr/komotini/account/register), που ενώνει πολίτες, τοπικές επιχειρήσεις και σχολεία στον κοινό στόχο της αύξησης της ανακύκλωσης, δημιούργησε ο Δήμος Κομοτηνής.

Κάτοικοι και εργαζόμενοι του Δήμου Κομοτηνής μπορούν με την επίσκεψή τους στη δημοτική πλατφόρμα να:

  1. Επιβραβεύονται με πόντους:
  • για την εκπαίδευση και ενημέρωση που λαμβάνουν γύρω από την ανακύκλωση, μέσα από κουίζ, βίντεο και άρθρα.
  • με τη δωρεά συγκεκριμένων αγαθών στο Κοινωνικό Δίκτυο Προσφοράς Χρηστικών Αντικειμένων.
  • με τη δήλωση της ανακύκλωσής τους στους μπλε κάδους συσκευασιών/κώδωνες γυαλιού.
  1. Εξαργυρώνουν τους πόντους επιβράβευσης άμεσα, σε ειδικές εκπτώσεις-παροχές στις τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου, ή/και με δωρεά στα σχολεία που θα διενεργήσουν μαθητικό διαγωνισμό ανακύκλωσης σε επόμενη φάση του προγράμματος.

Κάθε πολίτης μπορεί να γίνει μέλος στην πλατφόρμα κάνοντας εγγραφή με τη διεύθυνση κατοικίας του, ενώ οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους με τη διεύθυνση εργασίας τους στην Υπηρεσία του Δήμου.

Όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τους πόντους τους με τους προαναφερόμενους τρόπους, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν έμπρακτα στην προσπάθεια για την αύξηση της ανακύκλωσης.

gkaranis ipopsifios dimarxos 2Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής ενέργειας, στο μήνυμα-κάλεσμά του ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, αναφέρει: “Σας καλώ να ενισχύσετε την πρωτοβουλία και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμβολή σας στη νέα αυτή προσπάθεια του Δήμου μας για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια πιο καθαρή πόλη για εμάς και τα παιδιά μας”.

Περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν απευθυνόμενοι είτε στο info@followgreen.gr είτε στο τηλέφωνο 2130436298.