Κερδισμένο το ΔΠΘ από τη συμμετοχή του στην 84η ΔΕΘ (+pics)

Μια από τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές στη θεματική ενότητα "AKADEMIA / Εκπαίδευση / Έρευνα / Καινοτομία" της 84ης ΔΕΘ, κατέγραψε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
ΔΠΘ 84Η ΔΕΘ 23

Μια από τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές στη θεματική ενότητα “AKADEMIA / Εκπαίδευση / Έρευνα / Καινοτομία” της 84ης ΔΕΘ, κατέγραψε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των εγκαινίων της Έκθεσης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το περίπτερο του πανεπιστημίου εγκαινίασε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και το επισκέφθηκαν στελέχη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θράκης. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας επισκέφθηκαν επίσης το περίπτερο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο τ. Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου Σαββατοκύριακου της διοργάνωσης, οι εκπρόσωποι του πανεπιστημίου υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στο περίπτερο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον τ. Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, την τέως Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη, τον τέως Υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον τέως γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Γ. Αγγελόπουλο.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί, ότι η ΕΡΤ3 παρουσίασε σε ζωντανή σύνδεση από τον χώρο του περιπτέρου του ΔΠΘ, την ομάδα φοιτητών Democritus Racing Team.

Επίσης, ο Πρόεδρος Τάσος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης  της ΔΕΘ επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΔΠΘ και συνεχάρησαν τον Πρύτανη Αλέξανδρο Πολυχρονίδη για την ποιότητα της εκθεσιακής παρουσίας του ιδρύματος. Ο Πρύτανης με τη σειρά του ευχαρίστησε τους φοιτητές του πανεπιστημίου για την ενθουσιώδη παρουσία τους και τον επαγγελματισμό με τον οποίο παρουσίασαν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα εργαστήρια με τη στήριξη των Καθηγητών τους και τις πρωτοβουλίες των ομάδων των φοιτητών.

Τα εκθέματα του ΔΠΘ ήταν αντιπροσωπευτικά από το ερευνητικό έργο των Τμημάτων και τη δουλειά των φοιτητών με άξονα την καινοτομία και τη δημιουργία. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν:

  • Εργαστηριακό πρωτότυπο αναερόβιο αντιδραστήρα PFR που αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Διαχείρισης και Τεχνολογίας Υγρών Αποβλήτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» σε σύμπραξη με την εταιρεία bioenercon.
  • Ανάπτυξη συστήματος από τον τεχνοβλαστό act4energy καθαρισμού του αέρα μέσω βιολογικής απομάκρυνσης υδροθείου από φρεάτια λυμάτων.
  • Το φοιτητικό παράρτημα του ΙΕΕΕ (Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) έκανε την προώθηση του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου φοιτητών και νέων επαγγελματιών του ΙΕΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη στις 8-10/11/2019.
  • Η ομάδα DRT (Democritus Racing Team) μαγνήτισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών παρουσιάζοντας την ARGO, το αγωνιστικό μονοθέσιο όχημα που κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης και διαγωνίστηκε το καλοκαίρι στην Ιταλία καταλαμβάνοντας την 20η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 53 συμμετοχές. Αξίζει να σημειωθεί το ενδιαφέρον που επέδειξαν εταιρείες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα ως χορηγοί.
  • Η φοιτητική ομάδα DIR (Democritus Industrial Robotics) παρουσίασε το πρωτότυπο ρομποτικό όχημα που κατασκευάστηκε ως ρομπότ βιομηχανικού τύπου που κινείται αυτόνομα σε βιομηχανικό περιβάλλον με δυνατότητα συλλογής αντικειμένων. Το τελικό ρομπότ θα συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής RoboCup, στον τομέα RoboCup Industrial@.
  • To Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητικής Θεωρίας του Τμήματος ΗΜΜΥ παρουσίασε το μοντέλο του ΔΑΙΔΑΛΟΥ που αποτελεί μια από τις τρεις προτάσεις που επιλέχθηκαν από την ESA (Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία) για μελέτη εφικτότητας με στόχο την επιλογή μιας εκ των τριών προτάσεων για την τελική κατασκευή και εκτόξευση του επόμενου Earth Explorer της ESA.
  • Παρών στην Έκθεση και το Γραφείο Erasmus του πανεπιστημίου που προώθησε το πρόγραμμα και απάντησε σε πολλά ερωτήματα φοιτητών και υποψήφιων φοιτητών για τις ευκαιρίες κινητικότητας που έχουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
  • Πληροφοριακά έντυπα για τα ερευνητικά προγράμματα και τα αποτελέσματά τους, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το πανεπιστήμιο και για τις δράσεις του, προωθητικό υλικό.

Τέλος, δώρα δόθηκαν στους επισκέπτες του περιπτέρου του ΔΠΘ, που άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις με την παρουσία του στη φετινή ΔΕΘ.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood