Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο Στέφανο Μακρυγιάννη και το μέλος Αλέξανδρο Αργυρίου, του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, είχε με πρωτοβουλία του, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του νομού Ροδόπης θα χτυπήσει αύριο το πρωί, όμως δεν θα βρίσκονται στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον βουλευτή, υπάρχουν μέχρι στιγμής σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικούς, στο 25% περίπου των θέσεων, πράγμα όπως επισημάνθηκε ανησυχητικό για το ξεκίνημα της χρονιάς. Άλλωστε όπως τόνισε ο βουλευτής, “ο δάσκαλος είναι ο πιο σημαντικός κρίκος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οι ελλείψεις δασκάλων σε ειδικά μαθήματα ή την παράλληλη στήριξη έχουν επιπτώσεις στους οικονομικά πιο αδύναμους”.

Όσον αφορά την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, ο βουλευτής υπενθύμισε ότι “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”, κάτι που όπως συμπλήρωσε, “δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εγκατέλειψε”.

Στη συνάντηση έγινε εκτενή αναφορά και στη δίχρονη προσχολική αγωγή, η εφαρμογή της οποίας ανεστάλη φέτος στον Δήμο Κομοτηνής. Ο βουλευτής έκανε λόγο για “ένα αναγκαίο μέτρο αναβάθμισης της εκπαίδευσης που βάζει στο επίκεντρό του τα ίδια τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς, για αυτό άλλωστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επίμονα εργάστηκε για την εφαρμογή της σε όλη την Ελλάδα”. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν όλα εκείνα τα δεδομένα που οδήγησαν στη μη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Κομοτηνής, και συμφωνήθηκε ότι όλοι από τη θέση τους πρέπει να εργαστούν για την ομαλή εφαρμογή της από το επόμενο σχολικό έτος.

Καταληκτικά συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεργασία στο πλαίσιο της συμβολής όλων στη στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.