Κεφαλογιάννης προς Κομισιόν: «Πως θα συνδράμει η Ε.Ε. την Ελλάδα, στην απόπειρα μαζικής παραβίασης των συνόρων της;»

"Τι κυρώσεις θα επιβάλλει στην Τουρκία, που παραμένει ένα υπό ένταξη μέλος της Ε.Ε., για την αντισυμβατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της;".
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Εν όψει των διαδραματιζομένων στον Έβρο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης υπέβαλε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα «Πως θα συνδράμει η Ευρωπαϊκή Ένωση την Ελλάδα, στην απόπειρα μαζικής παραβίασης των συνόρων της;».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Η χώρα μου η Ελλάδα δέχεται τις τελευταίες ημέρες μια οργανωμένη, μαζική, παράνομη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της. Στο συνοριακό φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 13.000 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων, στη μεγάλη πλειοψηφία τους άντρες, που επιχειρούν να περάσουν μέσω της Ελλάδος στην Ευρώπη. Όλα αυτά συνέβησαν μετά τη δήλωση-προτροπή της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας ότι δήθεν τα σύνορα προς την Ευρώπη είναι ανοικτά. Και δεν τους προέτρεψε μόνο να πάνε στα σύνορα, αλλά τους πρόσφερε δωρεάν μεταφορά από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τις Καστανιές του Έβρου. Μια ενέργεια που παραβιάζει στην ολότητά της τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας του 2016 για το μεταναστευτικό. Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, με δηλώσεις, όχι μόνο το παραδέχθηκε ότι η Τουρκία κάλεσε όλους αυτούς τους ανθρώπους να πάνε στα σύνορα, αλλά τόνισε «τι κάναμε; Ανοίξαμε τις πόρτες. Δεν θα κλείσουμε τις πόρτες». Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διαφυλάξει τα σύνορά της που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.
Ερωτάται η Επιτροπή:
– Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί για να ενισχύσει την ελληνική προσπάθεια να διαφυλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα;
– Τι κυρώσεις θα επιβάλλει στην Τουρκία, που παραμένει ένα υπό ένταξη μέλος της Ε.Ε., για την αντισυμβατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της;».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood