Κεφάλαια από τις ΗΠΑ αναζητούν εξαγώγιμα προϊόντα από τη Ροδόπη

Για πρώτη φορά στη Ροδόπη παρουσιάστηκε το πλαίσιο-κοιτίδα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ Ελληνοαμερικανών επενδυτών από τις ΗΠΑ και παραγωγών-επιχειρηματιών στην Ελλάδα, με σκοπό τη χρηματοδότηση ελληνικών εταιρειών ώστε να αποκτήσουν εξαγώγιμο προφίλ προς την αμερικανική αγορά.  
img_9406

Για πρώτη φορά στη Ροδόπη παρουσιάστηκε το πλαίσιο-κοιτίδα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ Ελληνοαμερικανών επενδυτών από τις ΗΠΑ και παραγωγών-επιχειρηματιών στην Ελλάδα, με σκοπό τη χρηματοδότηση ελληνικών εταιρειών ώστε να αποκτήσουν εξαγώγιμο προφίλ προς την αμερικανική αγορά.

Σε ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα AHEPA Κομοτηνής «ΟΡΦΕΑΣ» , υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 25, στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με θέμα «Ο Ελληνισμός της Διασποράς ως μοχλός ανάδειξης της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας», δόθηκε το σχετικό έναυσμα προς την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Το πρωτογενές κύτταρο του όλου σκεπτικού του εξαγώγιμου επιχειρείν με κεφάλαια από τις ΗΠΑ, ο Κυβερνήτης Ελλάδος της AHEPA, Στάθης Κεφαλίδης, το εντοπίζει με νόημα: “Πρέπει να σκεφτόμαστε παγκόσμια”, αναφέρει εμφατικά, και εξηγεί: “Η χρονική συγκυρία, η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, το σημείο θέσης της πατρίδας μας στην παγκόσμια σφαίρα, είναι ευνοϊκά”. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε η Οργάνωση στηρίζει και το δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς, που το χαρακτηρίζει ως “ψήφο αναγνώρισής τους από την Ελλάδα”, “για να τους φέρουμε πιο κοντά στην Ελλάδα”, όπως υπογραμμίζει, αλλά και προωθεί την πρωτοβουλία «Ζήστε το αφήγημα της ελληνικής καταγωγής σας», διότι “αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να έχουν επαφή με την Ελλάδα”, όπως τονίζει ο κ. Κεφαλίδης.

“Σκοπός της ημερίδας είναι να δείξουμε τα πρακτικά μέσα που μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση να εξάγει. Το πως ένας Ελληνοαμερικανός από την Αμερική έρχεται και επενδύει στην Ελλάδα, ώστε και οι παραγωγοί της περιοχής μας να ανοιχτούν σε νέες αγορές, σημείωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA Κομοτηνής «ΟΡΦΕΑΣ», Θεοδόσης Θεοδοσίου, εστιάζοντας και στη συμβολή του απόδημου Ελληνισμού στην ανάπτυξη της δυτικής και παγκόσμιας αγοράς και οικονομίας. Μάλιστα το Τμήμα Κομοτηνής της AHEPA, είναι διαθέσιμο για την παροχή κατευθύνσεων προς τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και επιχειρηματίες.

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος των Φαρμακευτικών Εταιρειών Attica Scienses (Ελλάδα) και Athos Therapeutics (ΗΠΑ), Δρ Δημήτριος Ηλιόπουλος, μίλησε για το προσωπικό του πετυχημένο εγχείρημα, για το “πως μέσα στην περίοδο της κρίσης μπορέσαμε και στήσαμε μια εταιρεία στην Ελλάδα με κεφάλαια από την Αμερική, κάτι που μπορεί να γίνει πραγματικότητα και μια εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα να κάνει εξαγωγές στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε. “Υπάρχουν επενδυτές που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν εταιρείες στην Ελλάδα”, επεσήμανε. Μάλιστα συμπλήρωσε, πως ευκαιρίες για τη Ροδόπη υπάρχουν, τόσο στο αντικείμενο των δικών του εταιρειών, όσο και σε άλλα προϊόντα, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ελαιόλαδο της Μαρώνειας.

“Είναι θέμα απόφασης. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω”, σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της DK Marketing και Ειδικός Σύμβουλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Δημήτριος Καραβασίλης, και έφερε ως παράδειγμα το φημισμένο πλέον Greek Yoghurt στις ΗΠΑ, προσθέτοντας πως κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με άλλα προϊόντα, όπως π.χ. να προωθηθεί το ελληνικό τυρί ως Greek Cheese ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμη, επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο της AHEPA στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood