Κάτοικοι του Δήμου Αρριανών εκπαιδεύτηκαν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών

Και μαθητές του Δήμου εξετάστηκαν προληπτικά από οδοντίατρο.
CPR photo

Περισσότεροι από 150 κάτοικοι της Οργάνης, του Κέχρου, της Φιλλύρας και των Αρριανών, εκπαιδεύτηκαν σε παροχή πρώτων βοηθειών, παρακολουθώντας τις ενημερωτικές εκδηλώσεις με τίτλο «Πώς να σώσεις μια ζωή» του έργου MediciNet II που διοργανώθηκαν από το “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Δήμο Αρριανών.

Παράλληλα, περισσότεροι από 210 μαθητές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων του Δήμου Αρριανών, συμμετείχαν στο διήμερο πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Αγωγής Στοματικής Υγείας, όπου εξετάστηκαν από οδοντίατρο και ενημερώθηκαν για τη σωστή φροντίδα της οδοντοστοιχίας τους. Η δράση υλοποιήθηκε στις σχολικές αίθουσες των μειονοτικών δημοτικών σχολείων Οργάνης, Κέχρου και Φιλλύρας, με τη συμμετοχή συνολικά δέκα δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο και της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (20/3).

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου MediciNet II με τίτλο «Προάγοντας την υγεία σε επιτυχημένη βάση: Ενισχύοντας τη συνεργασία των νοσοκομείων σε επείγοντα περιστατικά», το οποίο υλοποιείται από το Γ.Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» σε συνεργασία με το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Πληροφορίες για το έργο MediciNet II
Βασική δράση του έργου MediciNet II αποτέλεσε η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», βελτιώνοντας έτσι σημαντικά την αποτελεσματικότητα, την ακρίβεια και την ασφάλεια των χειρουργικών επεμβάσεων στο Νομό Ροδόπης.
Με συνολικό προϋπολογισμό 1.336.407,94 ευρώ, το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 15% από την Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood