Καθαρές κουβέντες από τον Δημήτρη Χαρίτου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

"Οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη δεν προσήλθαν στη συνάντηση του προέδρου Ερντογάν στην πρεσβεία με τη λεγόμενη συμβουλευτική επιτροπή τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Από τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης ακούσατε να λένε κουβέντα για τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές της Νέας Αριστεράς που συμμετείχαν; Φαντάζεστε σε άλλη περίπτωση τι θα είχε γίνει και τι θα έλεγαν για εμάς;".
409909674_3089492837853153_415444982856847846_n
Περιεκτική και ουσιώδης ήταν η ομιλία του τέως βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Χαρίτου, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Οργάνου.
Ο κ. Χαρίτου μίλησε για μία ακόμη φορά με καθαρό και τολμηρό λόγο, τόσο για τα θέματα που αφορούν γενικότερα την παράταξη, όσο και ειδικότερα για τα ζητήματα που αφορούν τη Ροδόπη και τη Θράκη.
Συγκεκριμένα:
Για τις Ευρωεκλογές και το Συνέδριο
“Με ορόσημο την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών, να σχεδιάσουμε τις κινήσεις μας, το έκτακτο συνέδριο τον Φεβρουάριο. Είμαστε υποχρεωμένοι από τον ρόλο που μας ανέθεσε η κοινωνία, εν κινήσει, να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπούμε. Να προσαρμόσουμε πλευρές της πολιτικής μας ώστε να γίνει πιο ελκυστικό το αφήγημά μας στην κοινωνία. Να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να οδηγηθούμε σε ένα ανοικτό στην κοινωνία δημοκρατικό συνέδριο”.
Για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα
“Για να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη τους χρειάζεται όχι μόνο να τους υπερασπιζόμαστε, όπως σωστά κάναμε με το φορολογικό, αλλά να αναδείξουμε τη θέση και τον ρόλο που θα έχουν στον παραγωγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό μας. Να μη διστάσουμε να αναλάβουμε ευθύνες για τις πληγές που προκαλέσαμε, για όσα δεν προλάβαμε ως κυβέρνηση να υλοποιήσουμε. Αλλιώς θα τους τα υπενθυμίζουν οι αντίπαλοί μας, όπως ήδη το κάνουν”.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως “δύναμη πατριωτικής ευθύνης” 
“Να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας ως δύναμη πατριωτικής ευθύνης. Εικόνα που έμπρακτα είχαμε δείξει ως κυβέρνηση επί Αλέξη Τσίπρα αλλά τη θαμπώσαμε μετά το 2019 με επιλογές, όπως της καταψήφισης των αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού, και άλλες. Και το ερώτημα, βέβαια, είναι, τι θα κάνουμε στον προϋπολογισμό σε λίγες μέρες”.
Για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν 
“Σαφώς και είμαστε υπέρ του διαλόγου· άλλωστε εμείς πρώτοι τον υποδείξαμε. Ούτε θριαμβολογούμε ούτε και μειώνουμε το βήμα που έγινε. Κυρίως, όμως, δεν εκχωρούμε, ούτε δίνουμε λευκή επιταγή στην πολιτική της μυστικής διπλωματίας του κ. Μητσοτάκη. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής. Έχουμε όμως χρέος να προειδοποιήσουμε την κοινωνία για τον κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα στο να κάνει συμβιβασμούς. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, ότι, για πρώτη φορά επίσημα, τέθηκε θέμα τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Η αυτονόητη απάντηση του κ. Μητσοτάκη σε μια προσυμφωνημένη καθ΄ όλα παρουσία τους, γεννά σοβαρότατα ερωτήματα: γιατί αποδέχθηκε μια τέτοια επιλογή; Επιλογή που το κατέστησε ήδη διεθνώς ως διμερές θέμα, και βεβαίως το αναβάθμισε ως ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών”.
Για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες της μειονότητας
“Έχουμε ένα ισχυρό προγραμματικό απόθεμα θέσεων για τη μειονότητα, όπως επίσης και δείγματα γραφής από το κυβερνητικό μας έργο. Είναι ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αδιαμεσολάβητη σχέση που είχαμε παλαιότερα και απωλέσαμε τα τελευταία χρόνια αφού αυτή υποκαταστάθηκε μέσω των παράτυπων μηχανισμών ισχύος στην περιοχή με στελέχη μας που νομιμοποίησαν αυτή την παρεμβατικότητα. Οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη δεν προσήλθαν στη συνάντηση του προέδρου Ερντογάν στην πρεσβεία με τη λεγόμενη συμβουλευτική επιτροπή τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Από τα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης ακούσατε να λένε κουβέντα για τους δύο μουσουλμάνους βουλευτές της Νέας Αριστεράς που συμμετείχαν; Φαντάζεστε σε άλλη περίπτωση τι θα είχε γίνει και τι θα έλεγαν για εμάς;“.
Δύο προτάσεις
“Η πρώτη: για τα αναπτυξιακά συνέδρια που προγραμματίζονται, θεωρώ οτι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε αυτό της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, και το καλύτερο θα ήταν να διοργανωθεί στην πόλη της Κομοτηνής.
Η δεύτερη: να αναβαθμιστεί το επίπεδο πολιτικής παρακολούθησης των οργανώσεων στη Θράκη, απ΄ ευθείας από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood