Σε κινητοποιήσεις ενάντια στο αθλητικό νομοσχέδιο, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, προχωρούν η διοίκηση και οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση του τμήματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας του τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, οπότε θα υπάρξει συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Γιώργο Βασιλειάδη. Παράλληλα, αύριο Παρασκευή, θα παρατεθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για τους λόγους της αντίδρασης απέναντι στο σχέδιο νόμου.

Επίσης, την προσεχή Δευτέρα, στις 11 το πρωί, ο Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΦΑΑ «Σπύρος Λούης» θα πραγματοποιήσει πορεία από την Πλατεία Ειρήνης προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σκοπός είναι να  κατατεθεί στον Περιφερειάρχη το ψήφισμα που εκδόθηκε από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών και τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος.

Στο ψήφισμα, που σας παρουσιάζει το Inkomotini.news, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, παρόλο που δίνει επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ, τους πλήττει καίρια, καθώς εξομοιώνει την πανεπιστημιακή τους κατάρτιση με τη δευτεροβάθμια ή μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα πτυχίο ΑΕΙ». «Το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ είναι διαθέσιμο να συμμετάσχει στον σχετικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς και είναι έτοιμο να καταθέσει τις δικές του προτάσεις για τη βελτίωση του προτεινόμενου σχεδίου νόμου», επισημαίνεται.

Καταληκτικά, καλείται η κυβέρνηση «να αποσύρει το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, που θίγει το κύρος και την υπόσταση της Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης».

Διαβάστε ολόκληρο το ψήφισμα, κάνωντας κλικ στις παρακάτω φωτογραφίες: