Κατερίνα Νοτοπούλου: “Η καθημερινότητα του πολίτη απαιτεί λύσεις που δεν έχουν δοθεί”

Αναφερόμενη στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, είπε πως ο νυν Δήμαρχος "είναι ο άνθρωπος που έβγαλε τη Θεσσαλονίκη ξανά στο φως".
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ 1

“Η καθημερινότητα του πολίτη απαιτεί λύσεις που δεν έχουν δοθεί”, τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνέντευξή της στον Αθήνα 9,84.

“Το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι να παραμείνει η πόλη εξωστρεφής και δημοκρατική”, συμπλήρωσε, και πρόσθεσε πως οραματίζεται – και γι αυτό εργάζεται τα τελευταία τρία χρόνια – “μια Θεσσαλονίκη κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης”. Κι όπως εξήγησε, “αυτό σημαίνει μια σειρά από κοινωνικές δομές, υποδομές αλλά και συνεργασίες με άλλες πόλεις και κράτη”.

“Ο δεύτερος στόχος μας έχει να κάνει με την άμεση καθημερινότητα των πολιτών”, συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως “η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δεν παρουσιάζει καλή εικόνα. Είναι μια πόλη που δεν είναι καθαρή και αυτό προκαλεί πρόβλημα στην ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και ένα αίσθημα χαμένης αξιοπρέπειας για τον Θεσσαλονικιό”.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε σε μια “σοβαρή διαχείριση των απορριμμάτων, με ανακύκλωση με τέσσερα ρεύματα στην πηγή”, επισημαίνοντας ότι “δεν είναι δυνατόν στη Θεσσαλονίκη του 2019 να συζητάμε για το αυτονόητο ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Το “τρίτο μεγάλο στοίχημα”, όπως σημείωσε, είναι “η δημοτικοποίηση του νερού”, κάτι για το οποίο όπως τόνισε “οι ανθυποψήφιοί μου δεν συζητούν γι’ αυτό ίσως γιατί δεν το αξιολογούν ως προτεραιότητα”.

Επίσης η Κατερίνα Νοτοπούλου υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει στις γειτονιές και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, ενώ αναφερόμενη στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, είπε πως ο νυν Δήμαρχος “είναι ο άνθρωπος που έβγαλε τη Θεσσαλονίκη ξανά στο φως”. “Η Θεσσαλονίκη απέκτησε την εξωστρέφεια που της αξίζει, αναγνώρισε θετικά και αρνητικά της ιστορίας της, αυτά που τη βάρυναν, πρέπει όμως να δοθούν λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών”, πρόσθεσε, και επιπλέον επισήμανε: “Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά. Από την προσβασιμότητα που δεν υπάρχει, από την καθαριότητα, από την αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος της πόλης, από μια πολιτική στέγασης. Από στήριξη και ενίσχυση των start ups. Η καθημερινότητα του πολίτη απαιτεί λύσεις που δεν έχουν δοθεί”.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι απαντά στον υποψήφιο της ΝΔ Νίκο Ταχιάο που την κατηγορεί για τις νεανικές δράσεις του ΥΜΑΘ, απάντησε: “Ο κ.Ταχιάος είναι ο άνθρωπος που υπερασπίστηκε τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου η οποία υπεξαίρεσε εκατομμύρια από την τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Από τα λεφτά των δημοτών. Αυτό είναι το προφίλ του κ. Ταχιάου. Εμείς πήραμε ένα Υπουργείο που χρειαζόταν άλλες προτεραιότητες, η προτεραιότητά του μπορεί να ήταν να χρηματοδοτεί συλλόγους. Υπήρξαν εποχές με Υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μοιράζονταν μέχρι και 3 εκατομμύρια ευρώ δεξιά και αριστερά χωρίς διαφάνεια και αξιοκρατία, αλλά σε φίλους τους. Εμείς αυτά τα σταματήσαμε. Από την πρώτη μέρα είπαμε ότι εμείς δεν θα δίνουμε χρήματα απ’ ευθείας σε συλλόγους. Η  γενική γραμματεία νέας γενιάς ζήτησε την υποστήριξη του Υπουργείου και τη συμμετοχή του σε δράσεις για τη νεολαία. Φτιάξαμε ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΠΔΕ, βγήκε ανοιχτή προκήρυξη, άρα οποιοσδήποτε είχε να καταθέσει μια σοβαρή πρόταση για δράση η οποία θα υποστηριχτεί, όχι να πάρει χρήματα για το σύλλογό του αλλά για συγκεκριμένη δράση, αξιολογήθηκαν όλες οι προτάσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες. Αν λοιπόν ο κ. Ταχιάος εξακολουθεί να λέει ότι ο Πατέρας Αθηναγόρας στο Δενδροπόταμο, που στηρίζει τα κοριτσάκια Ρομά προκειμένου να σταματήσουν να τα εκμεταλλεύονται, αν θεωρεί ότι οι ομάδες ατόμων με αναπηρία, αν θεωρεί ότι ο σύλλογος UNESCO από τη Θράκη είναι «ρουσφετάκια» όπως με κατηγορεί, τότε θα έπρεπε να ντρέπεται”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood