Τη δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, θα έχουν πλέον άνθρωποι με αναπηρία, χάρη στη ράμπα που κατασκευάστηκε τις προηγούμενες ημέρες από τον Δήμο Αθηναίων.

Το αίτημα έθεταν οι φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία για ολόκληρες δεκαετίες χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, μόλις πριν από δύο χρόνια το Υπουργείο Πολιτισμού είχε δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η κατασκευή, χωρίς ωστόσο να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Πριν από μερικές μέρες, δε, αίσθηση είχε προκαλέσει η εικόνα του παραολυμπιονίκη κολύμβησης Δημήτρη Καρυπίδη από την Αλεξανδρούπολη που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει ως το μνημείοθυμηθείτε ΕΔΩ.

Σχεδόν ταυτόχρονα, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ξεκίνησε η κατασκευή της ράμπας, που ολοκληρώθηκε ήδη από την αρμόδια Διεύθυνση.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη ο κ. Καρυπίδης, ανέφερε: “Δικαιωθήκαμε όλοι οι ανάπηροι της χώρας μετά την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τη δημιουργία ράμπας στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Είμαι πολύ χαρούμενος που έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι ώστε να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των αναπήρων”.

Το επόμενο διάστημα εξάλλου προβλέπονται μεταξύ άλλων παρεμβάσεις σε πεζοδρόμια που θα ανακατασκευαστούν ή θα κατασκευαστούν εξ αρχής, αλλά και συνολικότερες αναπλάσεις που αφορούν στην προσβασιμότητα στο κέντρο αλλά και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας.