Καταπέλτης η Κομισιόν για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Καταπέλτης η Κομισιόν για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.
ΚΟΜΙΣΙΟΝ 2

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, αναφορικά με την υπογραφή μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας στις 3 Οκτωβρίου συμφωνίας μίσθωσης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης όπως αυτή οριοθετήθηκε με το παράνομο και άκυρο τουρκολιβυκό  μνημόνιο, σε τουρκικές εταιρείες για διενέργεια ερευνών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, είχε καταθέσει ερώτηση στην Κομισιόν ζητώντας τη λήψη μέτρων για την εν λόγω συμφωνία η οποία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δηλαδή ενός πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην απάντησή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Γιοσέπ Μπορέλ, είναι καταπέλτης κατά της Τουρκίας και του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 για την οριοθέτηση περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, δεν συνάδει με το Δίκαιο της Θάλασσας, και δεν μπορεί να παράγει έννομες συνέπειες για τρίτα κράτη”.

Για την δε, πρόσφατη συμφωνία για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, καλεί την Τουρκία “να αποφεύγει ενέργειες που υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα”.

Και καταλήγει: “Είναι επιτακτική ανάγκη να τηρούνται, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, η Αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας, η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των θαλασσίων ζωνών όλων των παράκτιων κρατών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων που γεννώνται από τα νησιά τους. Όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας πρέπει να συμμορφώνονται με τις Αρχές αυτές”.

Σε συνέχεια αυτής της απάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την προσεχή εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εισαχθεί προς έγκριση το Ψήφισμα για την κατάσταση στη Λιβύη, όπου περιλαμβάνονται δύο τροπολογίες του Μανώλη Κεφαλογιάννη δια των οποίων ζητά την ακύρωση από τη Λιβύη του τουρκολιβυκού μνημονίου και της συμφωνίας της 3ης Οκτωβρίου για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

“Δύο τροπολογίες που πρέπει να υπερψηφιστούν από όλους τους ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Καταπέλτης η Κομισιόν για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood