Τα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα φέτος στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιεχόμενο.

Το ξεχωριστό περιβάλλον το δημιούργησαν οι πολυφωνικές εκδηλώσεις που σχεδίασαν και υλοποιούν οι σύλλογοι, οι φορείς, οι πολίτες, σε συνεργασία με τον Δήμο, και μέσα σε αυτό αναδύθηκε ένα τριήμερο μέθεξης και παραδοσιακών δρωμένων που βίωσε με χαρά η κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος την παραμονή των Χριστουγέννων άκουσε το πρωί  στο δημαρχείο με συγκίνηση τα κάλαντα από τον Σύλλογο Ποντίων Σαπών «Τα Κασσσιτερά», τον Σύλλογο Απανταχού Κιζαριωτών και τη μουσική ομάδα του Χρήστου Χατζόπουλου, και το απόγευμα στην Ξυλαγανή, από τον τοπικό Πολιτιστικό Όμιλο (ΠΟΞ).

Ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών, αντάλλαξε ευχές με συμπολίτες του στο ενοριακό κέντρο, ενώ την επομένη συμμετείχε στην κατανυκτική Ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαρώνειας όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, και είχε χρήσιμη συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή ενώ συνομίλησε εποικοδομητικά με τους πολίτες.

894a85e0 xristougenna dimos sapon xaritopoulos 1