Συνελήφθησαν χθες (23-8-2020) το απόγευμα, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Δύο από τους διακινητές, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος διακινητής, και μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τους μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στον οικισμό Ιμέρου Ροδόπης, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα που λειτουργούσε ως προπομπός και συνέλαβαν τους δύο διακινητές που επέβαιναν σε αυτό, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς οι οποίοι τελικά ακινητοποίησαν το όχημα, με τον οδηγό του να τρέπεται πεζός σε φυγή σε παρακείμενη θαμνώδη έκταση, ωστόσο οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.

Και οι δύο οδηγοί των παραπάνω οχημάτων στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ ο ένας από αυτούς αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, και την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

32c128a8 2 11