Ένας 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ. αυτοκίνητο και μετέφερε με αυτό μη νόμιμους μετανάστες, συνελήφθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτική περιοχή, κοντά στο Βέλκιο Ροδόπης.

Προηγήθηκε καταδίωξη, που ξεκίνησε από επαρχιακό δρόμο της περιοχής, όταν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών έκαναν σήμα στον 33χρονο για να σταματήσει. Ο 33χρονος δεν υπάκουσε στο σήμα και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ λίγο πιο κάτω ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί, κατευθυνόμενοι σε παρακείμενη αγροτική περιοχή.  Άμεσα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 33χρονο, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα συνολικά 12 μη νόμιμους μετανάστες.

2 2Σε άλλη περίπτωση, το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν 24χρονο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 14 μη νόμιμους μετανάστες. Η σύλληψη έγινε στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, στο ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής της Εγνατίας οδού.

Τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης. Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.