Συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στους νομούς Ροδόπης και Έβρου συνολικά 6 διακινητές – τρεις ημεδαποί, ηλικίας 59, 54 και 45 ετών, και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 65, 22 και 19 ετών – οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 22 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, ηλικίας 59, 54 και 45 ετών, διότι ο 59χρονος οδηγούσε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που επέβαιναν οι άλλοι δύο δράστες, με οδηγό τον 54χρονο, και μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, πλησίον του οικισμού Ροδίτη Ροδόπης, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 19χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, ο οδηγός εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής όπου τελικά ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον 22χρονο συνοδηγό επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού συνέλαβαν τον 65χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 6 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος και ο 19χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.