Ο Δήμος Ξάνθης για την κάλυψη των αναγκών στάθμευσης οχημάτων, ιδιαίτερα των επισκεπτών που θα συμμετάσχουν στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023, ανακοίνωσε τη διάθεση τριών νέων μεγάλων χώρων στάθμευσης, οι οποίοι θα είναι ελεύθεροι για το κοινό, την Κυριακή της Αποκριάς 26 Φεβρουαρίου 2023.
Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα οι οδηγοί μπορούν να βρίσκουν θέσεις πάρκινγκ:
- Στο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα από το Γηροκομείο «Ο Μέγας Βασίλειος» (2ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Καβάλας).
- Στο οικόπεδο δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου επί της οδού Εθελοντή Αιμοδότη.
- Στο οικόπεδο πριν από τον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, επίσης επί της οδού Εθελοντή Αιμοδότη (προς Νοσοκομείο, αριστερά).
Υπενθυμίζεται ότι για τις ανάγκες στάθμευσης έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Ξάνθης το πάρκινγκ στον Ζυγό, από τον οποίο θα εκτελούνται και τα δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας, από και προς Ξάνθη, την Κυριακή της Αποκριάς.
Επίσης, για τη διευκόλυνση στην εύρεση θέσης πάρκινγκ, το τελευταίο τριήμερο των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα κατά τη βραδινή παρέλαση του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν ανοιχτές οι αυλές των σχολείων:
- 1ου Γυμνασίου, επί της οδού Ανδρέου Δημητρίου 44.
- 5ου Δημοτικού, επί της οδού Βλαχοπούλου Σταύρου – Τέρμα.
- 2ου ΕΠΑΛ, επί της οδού Δημοκρίτου 27.


