Με σύνθημα “Υγεία και…καλή καρδιά!”, ο Σύλλογος Στήριξης & Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ν. Ροδόπης, “εξόρμησε” και φέτος στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς (29/9), και διοργάνωσε διήμερη εκστρατεία ενημέρωσης του ευρέως κοινού (στις 29/9 και στις 3/10).

Τα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν τους Κομοτηναίους για τις καρδιοπάθειες και τις τελευταίες σχετικές επιστημονικές μελέτες, και τους παρότρυναν να ασκούνται περισσότερο, να ελέγχουν τακτικά την αρτηριακή τους πίεση, να τρέφονται υγιεινά, και φυσικά, όσοι είναι καπνιστές, να βάλουν τέλος στη βλαβερή αυτή συνήθεια! 

Συγχρόνως, τονίστηκε το πόσο επικίνδυνος ιός είναι ο κορωνοϊός Covid-19.

Στην κάμερα του inkomotini.news, μίλησαν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Ομότιμος Καθηγητής της ΣΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με γνωστικό αντικείμενο τη Φυσική Αγωγή με έμφαση στην Εργοφυσιολογία, κ. Σάββας Τοκμακίδης, και η Αντιπρόεδρος, Καρδιολόγος, επί σειρά ετών Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, κ. Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου.

Σάββας Τοκμακίδης

Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ