Καράογλου: “Η βόρεια Ελλάδα ξεκινά τον πρωταθλητισμό στην καινοτομία και την τεχνολογία”

"Θέλουμε να κρατήσουμε την ευρηματικότητα των νέων ανθρώπων στη Μακεδονία και στη Θράκη", τόνισε ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, εγκαινιάζοντας τα νέα γραφεία της ΑΖΚ της οποίας αποστολή είναι να συνδέσει τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις και να αναχαιτίσει το brain drain.
karaoglou-egkainia azk 1

“Η Θεσσαλονίκη ξεκινά τον πρωταθλητισμό στην καινοτομία και την τεχνολογία”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, εγκαινιάζοντας τα νέα γραφεία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στην “καρδιά” της πόλης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ενώ ο κατάλογος των προσκεκλημένων ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος, με την παρουσία των προβλεπόμενων εκπροσώπων φορέων και θεσμικών παραγόντων, άμεσα σχετιζόμενων με τη δραστηριότητα της ΑΖΚ Α.Ε.

Καράογλου: "Η βόρεια Ελλάδα ξεκινά τον πρωταθλητισμό στην καινοτομία και την τεχνολογία"Ο κ. Καράογλου επεσήμανε πως “με τη μεταφορά των υπηρεσιών της στις νέες εγκαταστάσεις, η ΑΖΚ “ενηλικιώνεται” και είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως “θερμοκοιτίδα” ανάπτυξης για όλη τη βόρεια Ελλάδα, στεγάζοντας ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μπορεί να υποστηρίξει ανθρώπους που παράγουν ιδιαίτερες ιδέες”. “Δεν τηρούμε απλώς μια προεκλογική δέσμευση, αλλά δίνουμε στον φορέα τη δυνατότητα να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία”, πρόσθεσε, και σημείωσε ακόμη πως οι ιδέες είναι εκείνες που διευρύνουν τους ορίζοντες. “Μια σκέψη, εφόσον γίνει αποδεκτή και κτήμα της κοινής γνώμης, φέρνει στον κόσμο το καινούριο, που απαιτεί θάρρος και τόλμη για να υλοποιηθεί. Θάρρος προκειμένου ο εμπνευστής να υποστηρίξει και να εφαρμόσει την ιδέα του, και τόλμη για να μπορέσει να αντέξει τις καινούργιες προκλήσεις που θα εμφανιστούν μπροστά του” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας τους βασικούς άξονες λειτουργίας της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, ο Υφυπουργός εξήγησε πως “αποστολή της είναι να συνδέσει τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα με ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις και να αναχαιτίσει το brain drain, αξιοποιώντας το υψηλού μορφωτικού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στη βόρεια Ελλάδα και γενικότερα στην πατρίδα μας”.

Καράογλου: "Η βόρεια Ελλάδα ξεκινά τον πρωταθλητισμό στην καινοτομία και την τεχνολογία"“Θέλουμε να κρατήσουμε την ευρηματικότητα των νέων ανθρώπων στη Μακεδονία και στη Θράκη”, υπογράμμισε με έμφαση, και συμπλήρωσε: “Να τους δείξουμε ότι αξίζει να επενδύσουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους στον τόπο που γεννήθηκαν, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας”.

Ειδική αναφορά ο κ. Καράογλου έκανε και στην υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς “Thess Intec”, του οποίου, όπως είπε, η ΑΖΚ αποτελεί τον “θεματοφύλακα”. “Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η υλοποίηση του σπουδαίου και εμβληματικού εγχειρήματος μπορεί να αλλάξει την οικονομική ιστορία της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, αφού σε πλήρη ανάπτυξη θα απασχολεί 7.000 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα, ενώ εντός πενταετίας η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας θα ανέρχεται σε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, Κυριάκος Λουφάκης, έκανε ειδική μνεία στην πολυεπίπεδη προσφορά του κ. Καράογλου για  τη μετεγκατάσταση στα νέα γραφεία. “Τόσο το να έρθουμε στις καινούριες εγκαταστάσεις, όσο βεβαίως και η παραχώρηση της γης στην ΑΖΚ για να γίνει το “Thess Intec”, ήταν μια διαδικασία δύσκολη, πολύπλοκη, που αν δεν είχαμε την υποστήριξη του σημερινού Υφυπουργού Εσωτερικών/Μακεδονίας και Θράκης, κ. Καράογλου, και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν επρόκειτο να ολοκληρωθούν. Η Πολιτεία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Τώρα είναι η σειρά μας να αποδείξουμε ότι αυτά που υποσχεθήκαμε μπορούμε να τα κάνουμε, υπογράμμισε.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood