Καραμανλής σε Χαρίτου: “Η ευθύνη αποκατάστασης της γέφυρας Ιάσμου ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ”

Καραμανλής σε Χαρίτου: "Η ευθύνη αποκατάστασης της γέφυρας Ιάσμου ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ"
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ (1)

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, διά του εγγράφου του γενικού διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Ιωάννη Δ. Καρνέση, απαντώντας στην από 03/10/2019 ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου για την αποκατάσταση της γέφυρας Κομψάτου στον Ίασμο της ΠΕ Ροδόπης, υποδεικνύει ως αρμόδια την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αποκατάσταση της γέφυρας.
Με την ερώτηση του ο βουλευτής είχε κάνει γνωστές τις ενέργειες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της προηγούμενης κυβέρνησης για την άμεση αποκατάσταση της γέφυρας και ιδιαίτερα την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργου με συνολικό προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ. Ενέργειες που δεν αμφισβητήθηκαν στην απάντηση του υπουργού Κώστα Καραμανλή, αντίθετα υπογραμμίστηκε ότι η αρμοδιότητα και η ευθύνη για την αποκατάσταση της γέφυρας ανήκει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ενώ η «Εγνατίας Οδού ΑΕ» με έγγραφό της κάνει γνωστό ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν στην κατάρρευση της γέφυρας Ιάσμου, καθώς δεν της ανατέθηκε σχετικός ρόλος. Όμως όπου της ανατέθηκε παρείχε την συνδρομή της.
Τέλος ο βουλευτής κάνει γνωστό ότι θα παρακολουθεί επισταμένα την διαδικασία αποκατάστασης της γέφυρας από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και βέβαια θα ζητήσει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο υπάγεται πλέον το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, να γίνει γνωστό το πόρισμα και να μάθουν οι πολίτες τις αιτίες πτώσης της γέφυρας Κομψάτου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood