Το μοντέλο διεξαγωγής της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, τέθηκε επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo.
Η φετινή διοργάνωση θα προσαρμοστεί στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξ αιτίας του κορωνοϊού, με έμφαση στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
“Ο κορωνοϊός δεν ακυρώνει το μέλλον”, τόνισε ο κ. Καράογλου, που εξέφρασε την πεποίθηση πως “η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επιβεβαιώσει ότι η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη, αποτελούν έναν ασφαλή επενδυτικό και τουριστικό προορισμό”.
Υπογράμμισε, δε, ακόμη, πως “έχοντας πρωταρχικό μέλημα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θα πορευτούμε λαμβάνοντας υπ’ όψιν το υπό διαμόρφωση πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας εκθετών και κοινού, ώστε η φετινή διαφορετική Έκθεση να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία δίχως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της”.
9f8b8ed3 karaoglou tilediaskepsi helexpoΑναφορικά με την ομόφωνη έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της Έκθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Υφυπουργός τη χαρακτήρισε “θεμέλιο λίθο για τον εκσυγχρονισμό του εκθεσιακού φορέα”, αφού “ανοίγει οριστικά τον δρόμο για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ-HELEXPO”. “Το είπαμε, το κάναμε πράξη”, τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι “η αναμόρφωση του χώρου της Διεθνούς Εκθέσεως με σύγχρονες υποδομές και χώρους πρασίνου, αποτελεί ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε και υλοποιεί ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”.
Καταλήγοντας ο κ. Καράογλου, επεσήμανε: “Μετά από αυτή την εξέλιξη η ΔΕΘ ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, έτοιμη να ανταπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις της εποχής. Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα σύγχρονο, “πράσινο” εκθεσιακό κέντρο, το οποίο θα τονώσει την αυτοπεποίθησή της και την οικονομική δραστηριότητα στη βόρεια Ελλάδα”.