Λάβαμε και ως inkomotini.news πάρα πολλά μηνύματα-ερωτήματα από ανησυχούντες συντοπίτες σχετικά με τη φημολογία η οποία πήρε και διαστάσεις δημοσιευμάτων σε τοπικούς ιστότοπους, οτι δήθεν, ζευγάρι από τη Μαρώνεια που πρόσφατα επέστρεψε από εκδρομή στους Αγίους Τόπους, εμφάνισε πυρετό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για εξετάσεις κορωνοϊού, με την επισήμανση μάλιστα οτι…αναμένεται η ιατρική γνωμάτευση.

Τη φημολογία διαψεύδει κατηγορηματικά ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Μαρώνειας, Ευστράτιος Μυλωνάς, ο οποίος έχει διαρκή επικοινωνία με τον ΟΕΔΥ και με τα εν λόγω άτομα, τα οποία παραμένουν προληπτικά σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς συμπτώματα, και θερμομετρούνται τρεις φορές την ημέρα, έχοντας λάβει και τις σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

“Είναι το λιγότερο κρίμα να δημιουργείται κλίμα πανικού και φόβου χωρίς να υπάρχει αυτή η είδηση. Ίσως υπήρξε φημολογία, αλλά η είδηση είναι ψευδέστατη”, τονίζει ρητά ο κ. Μυλωνάς, και προσθέτει: “Το ζευγάρι το οποίο είχε επισκεφθεί τους Άγιους Τόπους δεν έχει κανένα εμπύρετο σύμπτωμα, δεν έχει μεταφερθεί σε κανένα νοσοκομείο, με κανένα ασθενοφόρο, και παραμένει προληπτικά σε καθεστώς απομόνωσης σπίτι του και με παρακολούθηση”. Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως “μόνο βοήθεια δεν προσφέρουν τέτοια δημοσιεύματα”.