Κανένα αίτημα από την Π.Ε. Ροδόπης για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Αποκαλυπτική απάντηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου, σε Κοινοβουλευτική Αναφορά του Ιλχάν Αχμέτ.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
Σε απάντηση της υποβληθείσας στις 30/11/2023 Κοινοβουλευτικής Αναφοράς του Βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ με θέμα “Λήψη άμεσων αποφάσεων και επίσπευση δραστικών ενεργειών για τους πυρόπληκτους της δημοτικής ενότητας Σώστη της Π.Ε. Ροδόπης”, από τη Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19) της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών & Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, δια του αρμόδιου Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, γίνεται η αποκάλυψη ότι “δεν εκτελέστηκε, ούτε εντάχθηκε στον προγραμματισμό της Διεύθυνσης Δ19, κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στη Ροδόπη, καθώς ουδεμία Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί που να χαρακτηρίζει κάποιο αντιπλημμυρικό έργο ως εθνικού επιπέδου”. 
Σημειώνεται οτι για να χαρακτηριστεί κάποιο αντιπλημμυρικό έργο ως “εθνικού επιπέδου”, θα πρέπει να υποβληθεί αίτημα των αρμοδίων φορέων, που δεν είναι άλλοι από τις Δασικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, και να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση, κάτι που για την Π.Ε. Ροδόπης δεν συνέβη ποτέ!
“Μετά από αυτό ο καθένας καλείται να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις πολιτικές περιβαλλοντικής προστασίας που ασκούνται στην Π.Ε. Ροδόπης”, σχολίασε με νόημα ο Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος – και ενώ αναμένονται επιπρόσθετες απαντήσεις στην αναφορά του, από τέσσερα επιπλέον συναρμόδια υπουργεία – υπογραμμίζει την “ανάγκη να υπάρξουν επιτέλους δραστικές πρωτοβουλίες για την Π.Ε. Ροδόπης, τη στιγμή που το έλλειμμα αναπτυξιακών μέτρων έχει πλέον τη στάμπα και την υπογραφή των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων”.
Η απάντηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19) της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών & Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών:
Κανένα αίτημα από την Π.Ε. Ροδόπης για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών Κανένα αίτημα από την Π.Ε. Ροδόπης για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood