Αρχίζει σιγά-σιγά η άνοδος της θερμοκρασίας, όπως μας είχαν ενημερώσει τα Καιρικά Νέα Θράκης, σύμφωνα με τα οποία άλλωστε η εν λόγω καιρική εξέλιξη θα μας απασχολήσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, ένα άλλο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι η έλλειψη βροχοπτώσεων.

Τούτων δοθέντων, και σύμφωνα με ανάρτηση του ερευνητικού προγράμματος DISARM (Drought and fIre obServatory and eArly waRning systeM), που αναμετέδωσαν τα Καιρικά Νέα Θράκης, “με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένουμε επιδείνωση των πυρο-μετεωρολογικών συνθηκών στη χώρα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδα, συνέπεια της ανόδου της θερμοκρασίας και της παρουσίας ξηρών αερίων μαζών πάνω από την περιοχή μας”.

Στον χάρτη που αναρτήθηκε, απεικονίζεται η ποσοστιαία μεταβολή (%) του πυρο-μετεωρολογικού δείκτη Nesterov, μεταξύ της της Δευτέρας 5 Αυγούστου και της Παρασκευής  9 του μηνός. Μεγαλύτερες μεταβολές (αύξηση των τιμών του δείκτη), αναμένονται σε Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Χαλκιδική, Δυτική και Κεντρική Στερεά.