Συνελήφθησαν στους νομούς Έβρου και Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Δράμας, ένας ημεδαπός και δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί τελωνειακού κώδικα, κατά περίπτωση.

Στην πρώτη περίπτωση, στη Δράμα, αστυνομικοί των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν έναν ημεδαπό διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, εντόπισαν είκοσι ένα φυτά κάνναβης ύψους από 5 έως 25 εκατοστά.

d0fee279 2 1Στη δεύτερη περίπτωση, στον Έβρο, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, μετά από αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών, συνέλαβαν τις δύο ημεδαπές, διότι στο πλαίσιο επιχείρησης εντόπισαν τη μια από αυτές να επιβαίνει σε λεωφορείο και να μεταφέρει μία συσκευασία με 155 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, και τη δεύτερη να αναμένει σε στάση λεωφορείου προκειμένου να παραλάβει τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στην κατοχή της δράστιδος που επέβαινε στο λεωφορείο, βρέθηκαν 16 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν τα φυτά κάνναβης, η ποσότητα ναρκωτικών και τα λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.