Με το βραβείο της καλύτερης Υπουργού Τουρισμού παγκοσμίως, βραβεύτηκε η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Έλενα Κουντουρά, στον καταξιωμένο διεθνή θεσμό PAΤWA International Awards που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στο πλαίσιο της κορυφαίας διεθνής έκθεσης τουρισμού ITB.

Τα PAΤWA International Awards απονέμονται κάθε χρόνο από την Ένωση Ταξιδιωτικών Συντακτών Ασίας -Ειρηνικού (PATWA) την τελευταία εικοσαετία στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία.

Η χώρα μας ήταν υποψήφια για πρώτη φορά και απέσπασε συνολικά τέσσερις διακρίσεις.

brabeia2 2Η Έλενα Κουντουρά τιμήθηκε για το έργο της στον τουρισμό με την υψηλότερη διάκριση των PAΤWA International Awards, ως η καλύτερη Υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως. Το βραβείο απένειμε στην κ. Κουντουρά ο τέως Γενικός Γραμματέας  του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, κ. Taleb Rifai, ο οποίος εξήρε το έργο της Υπουργού και τις μεγάλες επιτυχίες που απέδωσε η στρατηγική της την τελευταία τετραετία με συνεχόμενα ιστορικά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

brabeia3 2Η κ. Κουντουρά παρέλαβε για την Ελλάδα και το βραβείο του καλύτερου προορισμού αναψυχής παγκοσμίως της PATWA“Best Leisure Destination” για το 2019, ενώ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, η Υπουργός τιμήθηκε στο πλαίσιο των PAΤWA International Awards από το Ινστιτούτο Γυναικών της Νότιας Ασίας (ISAW) με το βραβείο “Woman Αchiever” ως κορυφαία γυναίκα-ηγέτης στην ανάπτυξη του παγκόσμιου τουρισμού και για την έντονη κοινωνική της δράση σε θέματα γυναικών και παιδιών. Επίσης παρέλαβε από την Πρώτη Κυρία της Ισλανδίας, κ. ElizaJean Reid, σε ξεχωριστή τελετή των IIPTI Global Awards for Empowered Women in Tourism “CelebratingHer”, το βραβείο του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (IIPTI) “Tourism Strategy & Resilience” για την επιτυχημένη τουριστική στρατηγική της Ελλάδας.