Κάλεσμα Χαρίτου για ενιαίο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

"Η 46η επέτειος εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σημαδεύεται από πρωτόγνωρα, για τα μεταπολιτευτικά χρόνια, γεγονότα".
ΧΑΡΙΤΟΥ ΤΑΚΗΣ 18

Κάλεσμα σε φορείς νεολαίας, σωματεία και αυτοδιοίκηση, για ενιαίο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, απευθύνει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χατίτου, αναφέροντας:

“Η 46η επέτειος εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σημαδεύεται από πρωτόγνωρα, για τα μεταπολιτευτικά χρόνια, γεγονότα. Η απροκάλυπτη παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, οι επιθέσεις σε βάρος των φοιτητών που κινητοποιούνται, αποτελούν μελανό σημείο του φετινού εορτασμού και προσβολή στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές, καθώς και άλλες που προηγήθηκαν, όπως η εισβολή των δυνάμεων καταστολής σε χώρους διασκέδασης της νεολαίας, σε κινηματογραφικές αίθουσες, αποσκοπούν στον εθισμό της κοινωνίας στην αποδοχή ενός αυταρχικού πλαισίου, που θα έχει ως στόχο τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας. Οι εκδηλώσεις για τον φετινό εορτασμό δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν ένα πανδημοκρατικό προσκλητήριο ενότητας και αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων της νεολαίας και του λαού μας. Αυτή θα είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη τιμή σε όσους θυσιάστηκαν στην εξέγερση του Νοέμβρη. Απευθύνομαι στους φορείς της νεολαίας, στα σωματεία των εργαζομένων, στην Αυτοδιοίκηση και τους καλώ να πρωτοστατήσουν, ώστε η διοργάνωση του φετινού εορτασμού του Πολυτεχνείου στην πόλη μας να είναι ενιαία, ενωτική, με ένα ισχυρό μήνυμα υπεράσπισης των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς! Δημήτρης Χαρίτου, Βουλευτής Ροδόπης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood