Με ανακοίνωση-κάλεσμά της η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί τους εκλογείς που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του κόμματος, και διερμηνεύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών και το 31,5% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνει κάλεσμα σε “όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας να δημιουργήσουμε μαζί τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να προασπίσουμε όσα με κόπους και θυσίες αποκτήθηκαν από τον λαό μας τα τελευταία χρόνια και που σήμερα ήδη φαίνεται να απειλούνται από τη νέα κυβέρνηση”.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί τους συμπολίτες της Ροδόπης που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Παράλληλα θέλει να δηλώσει ότι θα βρίσκεται μέσα στους αγώνες, ασκώντας μαχητική, προγραμματική και κοινωνική αντιπολίτευση.
Το ποσοστό 31,5% που πανελλαδικά οι πολίτες έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με δεδομένη την παράσταση νίκης της ΝΔ που δημιουργήθηκε μετά τις ευρωεκλογές, διαμορφώνει το νέο πολιτικό σκηνικό στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται βασικός παράγοντας πολιτικών εξελίξεων και δημιουργεί τις υποχρεώσεις και τις δυνατότητες για την επόμενη μέρα.
Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας να δημιουργήσουμε μαζί τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να προασπίσουμε όσα με κόπους και θυσίες αποκτήθηκαν από τον λαό μας τα τελευταία χρόνια και που σήμερα ήδη φαίνεται να απειλούνται από τη νέα κυβέρνηση”.