Θέτω την υποψηφιότητά μου στις εκλογές της 7ης Ιούλη στην κρίση σας, και κοιτώντας τον κάθε έναν και την κάθε μία ξεχωριστά στα μάτια, σας καλώ να με εμπιστευθείτε ώστε από θέση πλέον ευθύνης, να συνεχίσω να μάχομαι για το καλό αυτού του τόπου. 

Γνωρίζω ότι πληγώσαμε πολλούς. Ότι οι ανάγκες ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μας επιτρεπόταν να εκπληρώσουμε σε αυτή τη σύντομη και δύσκολη περίοδο.

Προσωπικά έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες, ακόμη και αυτές που δεν μου αναλογούν. Τις ευθύνες όμως και τους θεσμικούς ρόλους τους αναθέτει η ίδια η κοινωνία με τις επιλογές της.

Έχω μάθει όμως να προχωρώ μπροστά, να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Και σήμερα δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, ιδιαίτερα τώρα, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τον τόπο, αλλά ταυτόχρονα με προκλήσεις και ευκαιρίες.

Το πραγματικό δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι αν θα συνεχίσουμε με σχέδιο για μια δίκαιη ανάπτυξη, αξιοποιώντας ό,τι πετύχαμε μέχρι σήμερα, και μαθαίνοντας από τα λάθη μας, ή θα πισωγυρίσουμε στο  παλιό καθεστώς της λιτότητας, της αδιαφάνειας και της διαπλοκής.

Απευθύνομαι στους Προοδευτικούς πολίτες, στους Δημοκράτες, που άνοιξαν τον δρόμο για την αλλαγή και την πρόοδο σ’ αυτόν τον τόπο, και τους καλώ να προσχωρήσουμε μαζί  για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μου, και  ξεχωριστά στη νέα γενιά, και τους ζητώ να κάνουν τις επιλογές τους με κριτήριο την αξιοσύνη.

Είμαι έτοιμος να προχωρήσουμε όλοι μαζί οικοδομώντας ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Με σοβαρότητα, εμπειρία και συνέπεια.

Δημήτρης Χαρίτου”.