(ΦΩΤΟ: ΕΔΩ ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

Σε συγκέντρωση στην παλιά Νομική Σχολή Κομοτηνής, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στις 16:00, και σε πορεία, στο πλαίσιο της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καλούν η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής και το Αναρχικό Στέκι Utopia a.d., με σύνθημα “Στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο”. 

be4f0588 125558420 10222577575923467 942938468090416623 oΣτη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Όλοι και όλες στην προγραμματισμένη πορεία της 17 Νοέμβρη.
Η πανδημία της χούντας σε έξαρση.
Από την αρχή της πανδημίας βρεθήκαμε όλοι/όλες σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, με την κυβέρνηση να παίρνει σαν πρώτο μέτρο τον εγκλεισμό, ενώ μέσω της καταστολής και της προπαγάνδας των ΜΜΕ, επιτεύχθηκε ο συμβιβασμός της κοινωνίας στις νέες συνθήκες. Την ώρα που η κοινωνία βρισκόταν κλεισμένη και τρομοκρατημένη στα σπίτια της, τα οικονομικά νταλαβέρια της κυβέρνησης με κάθε λογής καιροσκόπο βρισκόταν σε εξέλιξη, βάζοντας την υγεία σε δεύτερη μοίρα.
Σε μία περίοδο υγειονομικής κρίσης, το αυτονόητο θα ήταν να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντί αυτού η κυβέρνηση επιλέγει να ενισχύσει την καταστολή και τον φόβο με απώτερο σκοπό τη νομιμοποίηση της νέας συνθήκης εγκλεισμού, επιτυγχάνοντας την πολιτική της βαρβαρότητα ανενόχλητη. Έτσι αναλαμβάνουν δράση τα ΜΜΕ αναπαράγοντας την κυβερνητική προπαγάνδα, ξεκινώντας έναν ψυχολογικό πόλεμο προς τον λαό. Συμβάλλοντας έτσι στην ψυχολογική κατάρρευση του κοινωνικού συνόλου. Η πολιτική στοχοθεσία της κυβέρνησης είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας μπάτσων και ιδιωτικοποιήσεων.
Από την αρχή της πανδημίας υπάρχει μόνιμη πρόσληψη σε σώματα ασφαλείας με απώτερο σκοπό την επιβολή της αστυνομοκρατίας για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε ριζοσπαστικής φωνής. Σε συνδυασμό με την καταστολή και την προπαγάνδα, η κυβέρνηση αποποιείται τις ευθύνες της χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο την ατομική ευθύνη, και αφού δημιουργεί ένα κλίμα πανικού και τρομοκρατίας, ενισχύει τον κοινωνικό κανιβαλισμό στο όνομά της. Αποτέλεσμα αυτού; Η καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, που θυμίζει ένα καθεστώς φασισμού. Παράλληλα, περιθωριοποιημένοι και β’ διαλογής άνθρωποι, αποτελούν τους αόρατους αυτής της κοινωνίας για τον κρατικό μηχανισμό, χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα πρόληψης, στοιβάζοντάς τους σε κλειστές δομές, με ότι αυτό συνεπάγεται. Η μόνη ατομική ευθύνη είναι αυτή που βαραίνει την ίδια την κυβέρνηση.
Από την εποχή της δικτατορίας ζούμε τη σήμερον ημέρα την πιο κοντινή εκδοχή της αν όχι την ίδια. Η αφορμή της πανδημίας στάθηκε “σωτήρια” για την κυβέρνηση προκειμένου να εξαφανίσει αναίμακτα τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Με βάση τα όσα συμβαίνουν και την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου, θεωρούμε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουμε πίσω αυτά που μας κλέψανε, μη επιτρέποντας να ευτελίσει κάθε έννοια της ελευθερίας, θυμίζοντάς μας εποχές σκοταδισμού και μίσους.
Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να σπάσουμε τις απαγορεύσεις χουντικού τύπου. Είναι καθήκον και ατομική μας ευθύνη.
Καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας την Τρίτη 17 Νοέμβρη στην Παλιά Νομική στις 4 μ.μ.”.