“Συνάδελφοι, σας γνωρίζουμε ότι  η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τις αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθεί το «Αναπτυξιακό» Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Επιγραμματικά το Νομοσχέδιο προβλέπει:

  • Τη δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος δύναται να ορίζει τον τρόπο λήψης των αποφάσεων των Σωματείων, υπερβαίνοντας έτσι το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων.
  • Δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στους επενδυτές σε βάρος εργασιακών, περιβαλλοντικών δικαιωμάτων αλλά και σε βάρος του Δημοσίου Ελέγχου, ο οποίος περνά στους ιδιώτες. Ταυτόχρονα, η ευθύνη για τη σημερινή δυσλειτουργία του Δημόσιου Τομέα (η πολυπλοκότητα και ασάφεια της νομοθεσίας, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, τα τεράστια ελλείμματα στελέχωσης και ο αντίστοιχος φόρτος εργασίας κλπ) μετακυλείεται στους απλούς υπαλλήλους, οι οποίοι απειλούνται με πειθαρχικές ευθύνες εάν δεν γνωμοδοτούν για τις στρατηγικές επενδύσεις εντός ενός (1) μηνός.
  • Την αντικατάσταση των αναγκαίων μόνιμων και σταθερών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο με τη μερική απασχόληση Ιδιωτικού δικαίου που εισάγει η παρ. 18 του Άρθρου 55. Με την διάταξη αυτή για πρώτη φορά σε Δημόσιες Υπηρεσίες θα προσλαμβάνονται συμβασιούχοι για μερική απασχόληση μέχρι 6 μηνών που δεν θα υπερβαίνει τις 4 ώρες ημερησίως. Δηλαδή το συνεχώς μειούμενο προσωπικό των Δημοσίων Υπηρεσιών θα αντικαθίσταται σταδιακά -και λόγω της πολιτικής περιορισμού των προσλήψεων- με ανακυκλούμενους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου και μειωμένου ωραρίου.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 απεργούμε και διαδηλώνουμε

Διεκδικούμε:

  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.
  • Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο».
  • Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων. Θα καταργήσουμε στην πράξη όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.
  • Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουμε την ημέρα της Πανελλαδικής Απεργίας, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Κομοτηνής”.