“Πόλη της Τρούφας” η Καλαμπάκα – Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών

"Πόλη της Τρούφας" η Καλαμπάκα - Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών.
Καλαμπάκα, πόλη της τρούφας (2)

Μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν  ομόφωνα (μειοψήφισαν δύο σύμβουλοι). Η απόφαση αφορά την απόδοση στην Καλαμπάκα του προσωνυμίου «Πόλη της Τρούφας», καθώς πρόκειται για μία περιοχή που διαθέτει αποθέματα του ανεπανάληπτου και πανάκριβου αυτού υπόγειου μανιταριού, ενώ ταυτόχρονα, ως τόπος με υψηλή τουριστική δραστηριότητα διαθέτει τις υποδομές για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σχετικών με την τρούφα.

Πρόκειται για δράσεις οι οποίες μπορούν να συμπεριλάβουν το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών τομέων (εστίαση, ξενοδοχεία, εμπόριο, κ.λπ.), με αποτέλεσμα τη διάχυση των ωφελημάτων στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Είναι μία απόφαση που εφόσον υλοποιηθεί μπορεί να καταστήσει την Καλαμπάκα σημείο αναφοράς όχι μόνον λόγω των Μετεώρων, πλέον, αλλά και λόγω μιας συμπληρωματικής φυσιογνωμίας που αποκτά και η οποία σηματοδοτεί τη δυνατότητα εναλλακτικών δραστηριοτήτων για τον επισκέπτη, με επίκεντρο την τρούφα.

"Πόλη της Τρούφας" η Καλαμπάκα - Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου ΜανιταριώνΗ απόφαση προέκυψε μετά από πρόταση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, η οποία συζητήθηκε με θεσμικούς φορείς της πόλης και την επιτροπή τουρισμού του Δήμου, και κατέληξε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο την υιοθέτησε συντριπτικά.

Ο Διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Πάλλας, με αφορμή το γεγονός, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση αυτή. Είναι μία απόφαση που δείχνει ότι η Δημοτική μας Αρχή στο σύνολό της έχει την ικανότητα να λαμβάνει και να διαχειρίζεται αποφάσεις οι οποίες αφήνουν έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα στην περιοχή και αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Θα είμαστε πάντα αρωγοί σε αυτές τις προσπάθειες». 

"Πόλη της Τρούφας" η Καλαμπάκα - Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών "Πόλη της Τρούφας" η Καλαμπάκα - Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood