Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών-Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, με θέμα τα διόδια στη Θράκη επί της Εγνατίας Οδού (υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 18/12 θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στον σταθμό διοδίων Μέστης με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης), κατέθεσε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις για κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών και των διοδίων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στη λειτουργία νέων διοδίων (σε Αρδάνιο, Καβάλα, Ασπροβάλτα και αλλού, επί της Εγνατίας Οδού), επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών των ακριτικών περιοχών, καθιστώντας αυτές ενίοτε και απαγορευτικές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις διατάξεις της Αριθμ. ΔΝΣβ/οικ42900/ΦΝ 393 ΚΥΑ, από 1/1/2019 παύει να ισχύει η απαλλαγή του αντιτίμου από τα διόδια Μέστης και Ιάσμου που ίσχυσε από τις αρχές του 2018 για όλους τους μόνιμους κατοίκους του Νομού Ροδόπης. Το μέτρο αυτό, αν και προσωρινό, ανακούφισε χιλιάδες κατοίκους της περιοχής μας από ένα επιπλέον οικονομικό βάρος και διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις ειδικά των εργαζομένων που εργάζονται σε όμορους νομούς.

Ειδικά σε μια εποχή όπου μετά από οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας οι πολίτες υφίστανται τις συνέπειες από την άμεση και την έμμεση φορολογία, η πύκνωση των διοδίων και η περαιτέρω αύξηση του κόστους των μετακινήσεων, ουσιαστικά αποκλείει τα αδύναμα λαϊκά στρώματα από το δικαίωμα αυτό, ή τους οδηγεί σε επισφαλείς παράδρομους με κίνδυνο της ζωή τους.

Συγκεκριμένα, από και προς τον νομό Ροδόπης, και μεταξύ των όμορων νομών, καθημερινά μετακινούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι για να μεταβούν στην έδρα της εργασίας τους (ή και ως πολίτες για να εξυπηρετηθούν από υπηρεσίες που εδρεύουν σε όμορους νομούς), και το οικονομικό βάρος της πληρωμής των διοδίων κινείται εκτός πλαισίου κοινωνικής δικαιοσύνης και θα τους επιβαρύνει σε μέγιστο βαθμό.

Οι φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ομόφωνα είχαν δηλώσει πριν έναν χρόνο, ότι δεν θα συναινούσαν στην πρόσθετη και άδικη συμβολή τους σε υποχρεώσεις που δεν τους αναλογούν, και κάλεσαν την Πολιτεία να λάβει άμεσα αποφάσεις για τον ανασχεδιασμό της λειτουργίας των διοδίων και τη διακοπή κάθε διαδικασίας επιβολής πρόσθετης επιβάρυνσης, μέχρι την ολοκλήρωση του προτεινόμενου σχεδιασμού.

Επιπλέον, σε παλαιότερη ΚΥΑ, όσο και στον ισχύοντα νόμο, οριζόταν ρητά ότι όλα τα συστήματα διοδίων θα έπρεπε να είναι αναλογικά ήδη από το 2017!

  • Επειδή είναι γνωστές σε όλους μας οι αλληλοκατηγορίες που εκπέμπονται κατά καιρούς ανάμεσα σε σας και το ΤΑΙΠΕΔ για την πορεία της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού, για την τραγική κατάσταση του οδοστρώματος σε πολλά σημεία επί του οδικού άξονα, την εν γένει οδική της ασφάλεια, την εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική, την προστασία του περιβάλλοντος από τους εκπεμπόμενους ρύπους, κ.λπ.
  • Επειδή αγνοήσατε παντελώς τους φορείς της Θράκης όταν ζήτησαν την ακύρωση του σχεδιασμού των μετωπικών σταθμών διοδίων μεταξύ του Α.Κ. Μέστης – Α.Κ. ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στο Α.Κ. Αρδανίου Έβρου, διότι στην παρούσα φάση έναντι της νομοθετημένης εφαρμογής των αναλογικών διοδίων αποτελεί μία μη χρήσιμη υποδομή.
  • Επειδή αγνοήσατε την πρόταση για τη δημιουργία σταθμού διοδίων στο Τελωνείο των Κήπων ως μοναδική πύλη προς Ευρώπη, μέσω του οποίου θα εισπράττονταν τέλη από αλλοδαπούς και όσους εισέρχονταν στην χώρα μας από το εξωτερικό χωρίς να θιγεί το ελαχιστότατο εισόδημα των κατοίκων της φτωχότερης περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Επειδή πλέον παύει να ισχύει και η απαλλαγή του αντιτίμου από τα διόδια Μέστης και Ιάσμου που ίσχυσε από τις αρχές του 2018, εκτός των ΑμεΑ και των ανέργων κατά δήλωσή σας.

Ερωτάσθε:
Α) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε ως αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να παρατείνετε το μέτρο της απαλλαγής αντιτίμου από τα διόδια Μέστης και Ιάσμου που ίσχυε από τις αρχές του 2018 για τους ντόπιους κατοίκους μέχρι και την οριστική εφαρμογή των αναλογικών διοδίων, την υλοποίηση των οποίων έχετε κατ’ επανάληψη υποσχεθεί;
Β) Γιατί δεν υλοποιήθηκαν τα αναλογικά διόδια επί της Εγνατίας Οδού από το 2017 όπως ρητά προβλεπόταν από τον νόμο 4388/2016 καθώς και σε σχετική ΚΥΑ που είχε εκδοθεί, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται αδίκως οι πολίτες από τη χρήση πολλαπλών μετωπικών διοδίων;
Γ) Γιατί θεωρήσατε εξ αρχής ως πρόσφορο μέσο την επιλογή επιβολής μετωπικών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού σε μία Περιφέρεια όπως είναι η ΑΜ-Θ, που διαθέτει συνολικά επτά συνοριακές πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας μας προς τα Βαλκάνια και κατ’ επέκταση προς την κεντρική Ευρώπη;”.