Καινοτόμο Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης δημιούργησε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», με την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, δημιούργησε ένα καινοτόμο Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής που αριθμεί πάνω από 332 μαθητές και είναι ένα από τα πολυπληθέστερα σχολεία της περιοχής. Η νέα υπερσύγχρονη αίθουσα Διερευνητικής Μάθησης έχει ειδικά διαμορφωθεί για τη διδασκαλία της βιολογίας, της γεωλογίας, της φυσικής, των μαθηματικών, της γεωμετρίας, της γεωγραφίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της μηχανικής και της ρομποτικής.
??????????????

H πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας», της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», που δίνει έμφαση σε θέματα εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στην παροχή ίσων ευκαιριών σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων ακριτικών σχολείων. 

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει ένθερμα την πρωτοβουλία στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL για την κοινωνική ισότητα, το οποίο περιλαμβάνει πολύπλευρες δράσεις που συμβάλλουν στην εξάλειψη των διακρίσεων, των αποκλεισμών και των έμφυλων στερεοτύπων, την ισότητα των φύλων, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, τις επαγγελματικές επιλογές, τις δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης.  

Το Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων της Τράπεζας με στόχο την ισότιμη πρόσβαση στη διερευνητική μάθηση των μαθητών που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η υπερσύγχρονη αίθουσα Διερευνητικής Μάθησης που δημιουργήθηκε, διαθέτει:

  • Σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό: διαδραστικό πίνακα, βιντεοπροβολέα, laptops, εκτυπωτή. 
  • 6 kits ρομποτικής lego spike. 
  • 9 πακέτα δασκάλων για τη διδασκαλία φυσικών επιστημών.
  • Περισσότερους από 300 τίτλους βιβλίων. 
  • Περισσότερα από 150 παιχνίδια και kits διερευνητικής μάθησης ώστε το μάθημα να γίνεται μέσα από το παιχνίδι και η μαθησιακή εμπειρία να αποκτάται διαδραστικά και βιωματικά.

Καινοτόμο Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης δημιούργησε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς

Εκπροσωπώντας την Τράπεζα Πειραιώς, ο Regional Director του Δικτύου βόρειας Ελλάδας/Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Διονύσιος Πάνου, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για τη συνεργασία σε μια τόσο σημαντική δράση που απευθύνεται στη νέα γενιά και απαντά στις ανάγκες της για σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει τη δράση στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL για την κοινωνική ισότητα που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος Εταιρικής  Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, και υπογράμμισε: “Η κοινωνική ισότητα αποτελεί μια σημαντική προτεραιότητα και αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας σε βιώσιμη κατεύθυνση, στόχος στον οποίο η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευτεί και υπηρετεί μέσα από το σύνολο των επιχειρηματικών και κοινωνικών της δράσεων”. 

Η Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: “Ευχαριστούμε πολύ την Τράπεζα Πειραιώς που αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε από κοινού ένα Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς της Κομοτηνής. Οραματιζόμαστε αυτό το Κέντρο να αποτελέσει μια πύλη μάθησης για τα παιδιά όπου θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις σύγχρονες επιστήμες, να εξερευνήσουν διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες ζωής”.

Στον χαιρετισμό της η Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, Ελευθερία Σιώπη, υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας: “Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για αυτό το πραγματικά σπάνιας αξίας συνολικό πακέτο υποστήριξης – τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε επιμορφωτικά προγράμματα – που θα μας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την ποιότητα του διδακτικού μας έργου μέσα σε ένα σχολικό περιβάλλον περισσότερο ελκυστικό και αποτελεσματικό”. 

Παράλληλα η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της συνεργασίας της με τους 100mentors, δημιούργησε το πρόγραμμα «Train the Trainer», το οποίο ξεκίνησε στις 16 Ιανουαρίου, με στόχο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Ειδικότερα, με το πρόγραμμα «Τrain the Trainer», επιδιώκεται η βέλτιστη και αποτελεσματική αξιοποίηση του Κέντρου Διερευνητικής Μάθησης. Αυτό επιτυγχάνεται με εργαστήρια και δραστηριότητες υποδοχής μαθητών-εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα επιμόρφωσης που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τους 100mentors.

Καινοτόμο Κέντρο Διερευνητικής Μάθησης δημιούργησε στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς
Από αριστερά: Μαίρη Κοσμίδου/Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Διονύσιος Πάνου/Regional Director Δικτύου βόρειας Ελλάδας – Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της Τράπεζας Πειραιώς, Ελευθερία Σιώπη/Διευθύντρια 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, Έρρικα Οικονόμου/Γενική Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», Χρύσα Κουμουνδούρου/Μονάδα Πολιτιστικών και Κοινωνικών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς, Τατιάνα Μουλούλη/Υπεύθυνη Κοινωνικών Προγραμμάτων & Εθελοντισμού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood