Μετά τη χθεσινή του παρουσία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτου, σήμερα το πρωί επισκέφθηκα εκ νέου την ευρύτερη περιοχή του Ιάσμου, όπου μετέβη και ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θράκη, Θανάσης Πανάγος, για μία πρώτη, επιτόπια εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες. “Διαπιστώσαμε ότι η καταστροφή των καλλιεργειών είναι ολική. Δυστυχώς η ίδια εικόνα υπάρχει σε μια πρωτόγνωρα μεγάλη έκταση ζώνη καλλιεργειών στον νομό Ροδόπης. Είναι λοιπόν προφανές ότι επείγει να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες της καταγραφής των ζημιών, και στη συνέχεια της αποζημίωσης των παραγωγών, τόνισε ο κ. Χαρίτου.

b57c2f56 xaritou siskepsi 3Για τον λόγο αυτό ο ίδιος επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, “για να του περιγράψω το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η περιοχή μας και να του επισημάνω την ανάγκη να στελεχωθούν με προσωπικό οι τοπικές υπηρεσίες του Οργανισμού ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι έλεγχοι”, όπως σημείωσε ο βουλευτής.

Σε σύσκεψη εξάλλου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Ιάσμου, παρουσία και του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών, συζητήθηκαν τα θέματα της επιτάχυνσης των διαδικασιών καταγραφής και αποζημίωσης όσων επλήγησαν, αλλά και της εξεύρεσης μόνιμης λύσης για την αντιπλημμυρική προστασία του Ιάσμου.

Ο κ. Χαρίτου εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους παραγωγούς που επλήγησαν και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, του δήμου και των φορέων, που θα αποσκοπεί στην ανακούφιση και τη στήριξη των πληγέντων.