Διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών του για την προώθηση αιτημάτων και επίλυση προβλημάτων του Δήμου.

Σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συμφωνήθηκαν: α) η ενεργητική συμμετοχή του Υπουργείου στη διαδικασία διεκδίκησης ένταξης του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, β) η υπογραφή από την Υπουργό του πρωτοκόλλου του Κύκλου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας για την προστασία και αξιοποίηση του θεάτρου, γ) η στήριξη του Υπουργείου για την καλύτερη λειτουργία του θεάτρου και του αρχοντικού Ταβανιώτη, δ) η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Βορίδης, εξέφρασε τη θετική στάση του στη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων στις Σάπες, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή τους στον κτηνοτροφικό τομέα της περιοχής, και αποδέχθηκε την ανάγκη ύπαρξης μόνιμου κτηνιάτρου στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Σαπών και της διερεύνησης ενεργοποίησης του θεσμού του κτηνιάτρου εκτροφής με αξιόπιστους όρους. Συγχρόνως τόνισε ότι το Υπουργείο θα υλοποιήσει δράσεις με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους αγρότες μέσα από τον θεσμό των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ.

Με τη Διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ Ξένια Παπασταύρου, ο Δήμαρχος συζήτησε το θέμα των σχολικών γευμάτων στις σχολικές μονάδες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, όπου εντοπίστηκε η παράλειψη έγκαιρης υποβολής αίτησης από την προηγούμενη δημοτική αρχή, και τώρα αναζητείται τρόπος διεύρυνσης του προγράμματος κατά τη φετινή σχολική περίοδο – συμφωνήθηκε πάντως, η από κοινού προσπάθεια για την υλοποίηση του προγράμματος στις Σάπες κατά τη νέα σχολική χρονιά.

Τέλος, με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Διομήδη Νταούλα, ο κ. Χαριτόπουλος συζήτησε διεξοδικά την προοπτική ανάπτυξης καλύτερης ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, και ευρύτερα της βελτίωσης των συγκοινωνιακών συνθηκών στην επαρχία των Σαπών και εξυπηρέτησης των πολιτών με τη συνεργασία του ΚΤΕΛ Ροδόπης.