Κι ενώ η Κίνα μετρά τις πληγές της από τον κορονοϊό καθώς 304 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό, φαίνεται πως οι αρμόδιες αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μία επικίνδυνη πρόκληση. Αυτή της γρίπης των πουλερικών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο επικίνδυνος ιός H5N1 ξέσπασε σε φάρμα εκτροφής πουλερικών στην πόλη Σάογιανγκ στις νότιες περιοχές της επαρχίας Ουνάν. Έτσι, λίγες εβδομάδες μετά την εμφάνιση και την εξάπλωση του κορονοϊού, η Κίνα βρίσκεται σε συναγερμό εξ αιτίας της γρίπης των πουλερικών, σύμφωνα με το Reuters.

Θανατώθηκαν 3.350 πουλερικά

Το κρούσμα της γρίπης των πτηνών σημειώθηκε σε μια φάρμα με 7.850 κοτόπουλα, 4.500 εκ των οποίων πέθαναν από τη γρίπη. Οι αρχές προχώρησαν στη θανάτωση των πουλερικών προληπτικά. Τα υπάρχοντα αντιϊκά φάρμακα μπορεί να σκοτώσουν τον ιό των πτηνών, αλλά δυστυχώς δεν είναι βέβαιο ότι είναι πάντα αποτελεσματικά.

Αυξήθηκαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων εξ αιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορονοϊός στην Κίνα αυξήθηκε σε τουλάχιστον 304, καθώς οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι, εστίας της μόλυνσης, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή 45 νέους θανάτους, εκ των οποίων 32 στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας. Στον νεότερο απολογισμό που δίνει καθημερινά η επιτροπή υγείας της επαρχίας, έκανε λόγο για 1.921 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Χουμπέι, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Τον νεότερο απολογισμό επιβεβαίωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη την εθνική επιτροπή υγείας, εξηγώντας ότι δεν καταγράφηκαν θάνατοι τις περασμένες εικοσιτέσσερις ώρες σε άλλες περιοχές της Κίνας. Ωστόσο, το σύνολο των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια ως τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου, ανήλθε σε 2.590. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού, ήταν 14.380 ως χθες το βράδυ. Στο μεταξύ, άλλα περίπου 150 κρούσματα της επιδημίας έχουν επιβεβαιωθεί εκτός Κίνας.

πηγή: tanea.gr

επιμέλεια: inkomotini.news