Την έναρξη της υλοποίησης της δράσης του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία, θα κηρύξει από το 11ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής και το 1ο μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ισμαήλ Λεβέντ.

Η δράση πραγματοποιείται από τον Δήμο Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κομοτηνής και τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen, η οποία προβλέπει τη διανομή κάδων ανακύκλωσης στα δημοτικά σχολεία υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Η έναρξη της δράσης από το 11ο δημοτικό σχολείο, θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί, από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, και στις 11:30 από το 1ο Μειονοτικό Σχολείο Κομοτηνής, όπου οι κύριοι Γκαράνης και Λεβέντ θα διανείμουν τους πρώτους κάδους, ενώ ο Δήμαρχος θα μιλήσει στους μικρούς μαθητές για τη σημασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης για όλους μας αλλά και για το περιβάλλον, και θα αναλύσει το πρόγραμμα του Followgreen.