“Να μη μας φοβίζουν διάφορες υποψηφιότητες οι οποίες θα ξεφουσκώσουν διότι ακριβώς δεν έχουν λαϊκή δυναμική από πίσω τους”, κάλεσε τους συνοδοιπόρους του και φίλους του ΚΙΝΑΛ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κωστής Σιμιτζής, μιλώντας σε εκδήλωση στην Κομοτηνή με αφορμή την περιοδεία στην περιοχή του υπεύθυνου αυτοδιοίκησης του κόμματος Γιώργου Καμίνη.

“Το πολιτικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι οτι ο τόπος χρειάζεται αλλαγή και πίστη στη δύναμη των μεταρρυθμίσεων και στη δύναμη που κρύβει ο λαός μας όταν βρίσκεται στα δύσκολα και μπορεί να τα ξεπεράσει”, πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Σιμιτζής.

Επισημαίνοντας, δε, τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, και το γεγονός οτι “παρ’ όλα αυτά βρίσκεται έξω από τα οικονομικά σύνορα της Ευρώπης ούσα μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες με μόλις 9.500 € κατά κεφαλήν ετήσιο εισόδημα όταν ο πανελλαδικός μέσος όρος είναι 22.000 €”, εκτίμησε πως “δυστυχώς η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο αποανάπτυξης και στασιμότητας λόγω των πολιτικών που εφαρμόστηκαν και εξ αιτίας της ανεπάρκειας της σημερινής διοίκησής της“.

3

Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι “υπάρχει σίγουρα καλύτερη μέρα για όλους στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εμείς που έχουμε μάθει να δουλεύουμε και να αποδίδουμε στην αυτοδιοίκηση μεγάλη σημασία αξιοποιώντας τις τεράστιες τοπικές δυνάμεις και όλες τις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις του τόπου”.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, “έχρισε” σαν “κύριο αντίπαλο” του ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ. “Κατ’ αρχήν επειδή είμαστε αντιπολίτευση απέναντι σε μια καταστροφική κυβέρνηση”, όπως τόνισε, και επιπλέον όπως συμπλήρωσε, επειδή “η ΝΔ γυρεύει τις ψήφους μας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ορέγεται τον χώρο μας”.