Κ. Μάινας: Τα χρέη του Δήμου Κομοτηνής «απειλούν» με διακοπή ρεύματος τα σχολεία;

Κ. Μάινας: Τα χρέη του Δήμου Κομοτηνής «απειλούν» με διακοπή ρεύματος τα σχολεία;
ΜΑΪΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 4

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί από την ομάδα Μπαμπάδες στη Ροδόπη, “ο ΔΕΔΔΗΕ απειλεί με διακοπές ρεύματος σχολεία”. Συγκεκριμένα, η σχετική ανάρτηση αναφέρει:

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ επισκέπτονται σχολεία της Κομοτηνής ασκώντας πιέσεις για τα χρέη τους στο ρεύμα. Πριν από λίγο το ίδιο συνέβη και στο Κόσμιο, όπου το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ ενημέρωσε ότι θα διακοπεί το ρεύμα στο σχολείο την προσεχή Δευτέρα. Είναι γνωστό το φαινόμενο της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης και το γεγονός ότι η έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις αυξημένες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και τους υπέρογκους λογαριασμούς ενέργειας και θέρμανσης. Με ερώτηση που κάναμε σε αρμόδιο κεντρικά, μας απάντησε ότι “το θέμα της αποπληρωμής των λογαριασμών και των υποχρεώσεων των σχολείων, είναι θέμα των Δήμων, καθώς εκεί ανήκουν οι σχολικές μονάδες, και γι’ αυτόν τον λόγο, για να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι το αυξανόμενο κόστος των ενεργειακών αναγκών συνολικά των δημοτικών επιχειρήσεων, των σχολείων, των δημοτικών κτηρίων και άλλων, ήδη το υπουργείο Εσωτερικών – που είναι και το αρμόδιο υπουργείο – και για το 2021 και το 2022 έχει προχωρήσει σε μια σειρά αυξήσεων και εκτάκτων επιδοτήσεων προς τους Δήμους, για να μπορέσουν αυτοί να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις λόγω της τεράστιας ενεργειακής κρίσης που δυστυχώς απειλεί τη χώρα μας”. Περιμένουμε ενημέρωση από τους αρμόδιους οι οποίοι προς το παρόν ασχολούνται με καράβια, δέντρα, κότερα, ελικόπτερα, BAiLDSA και Πινόκιο”.

Ακολούθως, σε δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος της “Σύμπραξης Προοπτικής” και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, Κώστας Μάινας τόνισε:

“Την ίδια στιγμή που ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης πανηγυρίζει ότι εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός στην ιστορία του Δήμου Κομοτηνής, το Δημοτικό σχολείο του Κοσμίου επισκέφθηκε συνεργείο για διακοπή του ρεύματος λόγω οφειλών από τον Δήμο Κομοτηνής. Είχα πρόσφατα θίξει και δημοσιοποιήσει ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει ανεξόφλητους λογαριασμούς προς τη ΔΕΗ για τα σχολεία, που ανέρχονται σε ύψος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες δημιουργήθηκαν επί δημαρχίας κ. Γκαράνη. Όπως μας έχουν ενημερώσει Διευθυντές σχολείων, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί πολλάκις τους τελευταίους μήνες, αλλά η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να μην αποπληρώνει τις οφειλές. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα στον κ. Γκαράνη και στον κ. Πολιτειάδη: «Απειλούν» τα χρέη του Δήμου Κομοτηνής με διακοπή ρεύματος τα σχολεία;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood