Κ. Μάινας: “Κόπηκε το ρεύμα στο νηπιαγωγείο του Κάλχα για χρέη του Δήμου Κομοτηνής”

Για "τεράστιο κοινωνικό θέμα" που "έχει προκύψει με τα χρέη του Δήμου Κομοτηνής προς τους παρόχους ενέργειας για τα σχολεία", κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Σύμπραξη Προοπτικής" του Δήμου Κομοτηνής.
ΜΑΪΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ 4

Για “τεράστιο κοινωνικό θέμα” που “έχει προκύψει με τα χρέη του Δήμου Κομοτηνής προς τους παρόχους ενέργειας για τα σχολεία”, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Σύμπραξη Προοπτικής” του Δήμου Κομοτηνής, Κώστας Μάινας καθώς όπως σημειώνει “στο νηπιαγωγείο του Κάλχα «κόπηκε» το ρεύμα την Πέμπτη 08/12/2022 επειδή ο Δήμος Κομοτηνής έχει σωρεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε χρέη”.

Ο κ. Μάινας υπενθυμίζει σχετική πρόσφατη παρέμβασή του, επισημαίνοντας πως “είχαμε δημόσια τοποθετηθεί και ζητήσει από τον Δήμαρχο κ. Γκαράνη και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, που ορίζονται από αυτόν, την διευθέτηση των οφειλών”.

Περεταίρω ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει: “Θυμίζουμε ότι τα χρέη δημιουργήθηκαν από τότε που ανέλαβε η Διοίκηση Γκαράνη η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτή την εξέλιξη, καθώς οι σχολικές επιτροπές ανήκουν στο Δήμο Κομοτηνής. Επιπλέον τονίζουμε το γεγονός ότι σε κανέναν άλλο Δήμο πανελλαδικά δεν κόπηκε ρεύμα σε σχολείο λόγω χρεών. Την ίδια στιγμή που η διοίκηση του κ. Γκαράνη πανηγυρίζει  για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου Κομοτηνής με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, στα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής κόβουν το ρεύμα. Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του ο κ. Γκαράνης, την Παρασκευή 09/12/2020 σε τοπικό ΜΜΕ, δήλωνε ότι κανένα σχολείο του Δήμου Κομοτηνής δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Επομένως ή ο Δήμαρχος δεν έχει ιδέα τι γίνεται στον Δήμο Κομοτηνής ή έλεγε εν γνώσει του ψέματα στους δημότες. Πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι είναι χειρότερο”.

Καταλήγοντας ο κ. Μάινας, θέτει τα ερωτήματα:

  • “Να ανησυχούν η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και μαθητές για άλλες διακοπές ρεύματος;
  • Ποιο είναι το συνολικό χρέος του Δήμου Κομοτηνής στους παρόχους ενέργειας για τα σχολεία;
  • Επειδή οι οχλήσεις για διακοπές ρεύματος συμβαίνουν σε πολλά σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, πότε θα σταματήσει αυτό το πρωτοφανές στα ελληνικά δεδομένα ντροπιαστικό φαινόμενο για το Δήμο Κομοτηνής;”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood