Τους πρώτους δέκα υποψηφίους στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του για την περιοχή της Καβάλας.

Αναφέρθηκε στο λιμάνι της Καβάλας, το οποίο όπως σημείωσε “θα πρέπει να λειτουργήσει σε συνεργασία με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά και μαζί να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν με τις υποδομές τους ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο ως πυλώνες ανάπτυξης”. Επίσης ανέφερε πως “θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα στο θέμα του φυσικού αερίου”, θεωρώντας πως “χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία με την διέλευση του TAP για τη δημιουργία δικτύων φυσικού αερίου εντός των πόλεων ώστε να μη χρειαστεί να χρηματοδοτεί σήμερα το έργο η Περιφέρεια”. Εκτεταμένη ήταν επίσης η αναφορά του κ. Κατσιμίγα στον αγροτικό τομέα, επισημαίνοντας πως “έχει αποτελέσει πυλώνα στήριξης της οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με τους αγρότες να έχουν αποκτήσει σοβαρή τεχνογνωσία, όμως θα πρέπει να μειωθεί το κόστος παραγωγής, το οποίο από πλευράς Περιφέρειας σημαίνει να μειωθεί το κόστος άρδευσης. Και αυτό μπορεί να γίνει με τη συγκέντρωση των νερών. Όμως μέχρι σήμερα η εν λόγω στόχευση γίνεται με αργούς ρυθμούς καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στο τρίτο φράγμα του Νέστου, η μελέτη για το οποίο καρκινοβατεί για δεκαετίες, όπως και το φράγμα του Ακροπόταμου”. Στον τομέα της επιχειρηματικότητας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης πρόταξε τις “έξυπνες μονάδες καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας, κάποιες από τις οποίες ήδη υπάρχουν”, και τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει ως Περιφερειάρχης. Όσο για τον τουρισμό, σημείωσε πως “έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στους τουρίστες, με την Καβάλα να αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο σε αυτό, με αξιολογότατους προορισμούς και πολιτισμικό κεφάλαιο”.

katsimigas 1Στοίχημα όλης της Περιφέρειας η ανάπτυξη

Ο κ. Κατσιμίγας τόνισε πως η παράταξή του “δεσμεύεται να εργαστεί για όλη την Περιφέρεια ως μία και ενιαία οντότητα, με γνώμονα οι δράσεις και οι επενδύσεις που γίνονται να μην αφορούν μόνο τον τόπο που γίνονται αλλά να επηρεάζουν όλο το γεωγραφικό πλάτος”. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη σημαντική αύξηση του τουρισμού από Βουλγαρία στη Θάσο, μεγάλο μέρος του οποίου οφείλεται στο άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας Κομοτηνής. Η Περιφέρεια, σημείωσε χαρακτηριστικά, “βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από πάρα πολλές χώρες που μπορεί να έχουν αναπτυσσόμενες οικονομίες, ταυτόχρονα όμως μπορούν να αποτελέσουν πηγή επισκεπτών και τουριστών όλο το χρόνο”. Δεν παρέλειψε ακόμη να υπογραμμίσει πως “είναι αναγκαίο τάχιστα να συνταχθούν μελέτες για την άρδευση Παγγαίου από Μαρμαρά και να ολοκληρωθούν οι ΜΕΑ και ΧΥΤΥ, ενώ θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις για τη δημιουργία λιμενικών υποδομών στο λιμάνι Φίλλιπος Β΄ και για τη σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο, σε συνδυασμό με την σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου μέσω Κομοτηνής με το βουλγαρικό στο ύψος του οικισμού της Ποτκόβα”. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα στηριχθούν τα μικρότερα λιμάνια, αλλά και το λιμάνι της Καβάλας που “μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό λιμάνι για όλο το Αιγαίο, ως σημείο απόπλου και κατάπλου κρουαζιερόπλοιων, με Βαλκάνιους τουρίστες να ανεβαίνουν σε αυτό για να επισκεφτούν το Αιγαίο”. Μίλησε δε για “πραγματική ενίσχυση του άξονα Ε61, που έχει φτάσει σε πολύ άσχημη κατάσταση”, αλλά και την “επισκευή της πεσμένης γέφυρας εντός της Καβάλας, ώστε να στηριχθεί η χρήση του παλιού Νοσοκομείου”.

ipopsifioi katsimiga kavalaΟι δέκα υποψήφιοι

Ο κ. Κατσιμίγας ανακοίνωσε ως υποψήφια στη Θάσο την Φιλίππη Πιτσιλαδή-Γιαννοπούλου, και στην Καβάλα τους/τις:

  • Χαράλαμπο Ευσταθιάδη – Υπάλληλος ΕΛΤΑ, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας.
  • Χαράλαμπο (Μπάμπη) Καζαντζίδη – Οικονομολόγος, στέλεχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – Δ.Ο.Υ. Καβάλας και ερασιτέχνης σκιτσογράφος.
  • Βασίλειο Καλπάκη – Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός, υποψήφιος διδάκτωρ ΑΠΘ, μελετητής δημοσίων έργων.
  • Σωτηρία Κουτσούκη – Νοσηλεύτρια, στέλεχος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ Ν.Καβάλας και μέλος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας.
  • Δημήτρη Λυμπεράκη – Φιλόλογος ΑΠΘ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική, Παιδαγωγική και Τεχνολογία πληροφοριών. Διδάσκει στο 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.
  • Παναγιώτη Νεστορίδη – Δημοσιογράφος, υπεύθυνος για τα αγροτικά θέματα στην εφημερίδα «Έθνος». Πρώην Πρόεδρος στη Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΔΕΠΘΕ). πρώην Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και Γενικός Γραμματέας στο Βαλκανικό Κέντρο Τύπου.
  • Μελπομένη (Μελίνα) Παναγιώτου – Πτυχιούχος Ελληνικού Πολιτισμού από το ΕΑΠ.
  • Νίκο Τσουμπάκη – Τεχνολόγος Γεωπονίας, Προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Καβάλας, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος Καβάλας, επί σειρά ετών Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ελλάδας.
  • Ζωή Χωματά, Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων, συνεργάτης Τεχνικής Εταιρείας.

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Θάσου

  • Φιλίππη Πιτσιλαδή-Γιαννοπούλου – Αρχιτέκτων Μηχανικός
πηγή: evros24.gr
επιμέλεια: inkomotini.news