Την τακτική του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου να εξαγγέλλει-παρουσιάζει σαν έργα της Περιφέρειας, έργα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους, στηλίτευσε και αποδόμησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Κατσιμίγας σε συνέντευξή του στη Δέλτα Τηλεόραση και τη Χριστίνα Κουματζίδου.

Χαρακτηριστικά τέτοια έργα, είναι η παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου Καβάλας, η χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ, η χρηματοδότηση μελετών για τις εξόδους της Εγνατίας Οδού στην Καβάλα.
Ιδιαίτερα, δε, ο κ. Κατσιμίγας, σχολίασε την εξαγγελία για τη γέφυρα που κατέρρευσε στην Καβάλα, η αποκατάσταση της οποίας θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και όχι από πόρους της ΑΜ-Θ, εκ μέρους της οποίας δεν έχει υποβληθεί καν σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομίας!
katsimigas“Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο στον προεκλογικό αγώνα και ας πει ο καθένας τι έκανε και τι σκοπεύει να κάνει, και να μην καρπώνεται έργα άλλων φορέων”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Κατσιμίγας.

Για το συγκεκριμένο θέμα είναι χαρακτηριστική και η υπόμνηση των γεγονότων από τον υφυπουργό οικονομίας & ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη:

“Διαπιστώνω ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ανοίξει η συζήτηση για την αποκατάσταση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας που έχει καταρρεύσει. Όπως είναι γνωστό, στις 10/11/18, λίγες ώρες μετά το συμβάν, μαζί με τη συνάδελφο υφυπουργό εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, είχαμε βρεθεί στο σημείο και είχαμε κάνει γνωστό στους τοπικούς φορείς ότι η κυβέρνηση διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους και μέσα για την άμεση αποκατάσταση. Έτσι με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η περιφερειακή αρχή προτίθεται να ενεργοποιήσει πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουμε δεσμεύσει για την ΑΜ-Θ για την εκπόνηση της μελέτης από την Εγνατία Οδό. Από την πλευρά μας με μεγάλη χαρά θα υπογράψουμε την ένταξη των έργων, μόλις παραλάβουμε το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας”.