Ήττα για τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ, παραμένει Πρόεδρος της ΔΕΣΜΟΣ η Κατερίνα Ιωαννίδου

Μετά την προσφυγή της Περιφέρειας η οποία είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ με ποσοστό 49,21%,
ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Δικαστική ήττα για τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, με προσωρινή διαταγή έκανε δεκτή την προσφυγή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο 4/7 δημοσιεύτηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης αναφορικά με το αίτημα προσωρινής διαταγής που υπέβαλε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σχετικά με την εκτέλεση αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων που προκλήθηκαν από τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας στην εταιρία ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ.

Με την απόφαση πιθανολογήθηκαν ως νόμιμοι και βάσιμοι οι ισχυρισμοί της Περιφέρειας που περιλαμβάνονται στην αγωγή ακύρωσης, και ανεστάλησαν οι εν λόγω αποφάσεις.

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ διατηρείται, και Πρόεδρος παραμένει η κ. Κατερίνα Ιωαννίδου.

Τι είχε προηγηθεί

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ τόνιζαν ότι «προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, η από 16-6-2020 Γενική Συνέλευση των εταίρων αποφάσισε να ορίσει προσωρινό Πρόεδρο της εταιρείας (σ.σ. ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ) τον Αντώνιο Φραντζή του Νικολάου».

Η κίνηση αυτή, όπως διευκρίνιζαν, έγινε διότι «μετά από 24 έτη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ διέκριναν δυσλειτουργίες στην εταιρεία που έθεταν σε κίνδυνο το σκοπό της, χωρίς ευθύνη δική τουςμ λόγω έλλειψης συνεργασίας με την Πρόεδρο, και για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Η «έλλειψη συνεργασίας με την Πρόεδρο» την οποία επικαλούνταν ως αιτία αλλαγής τα Επιμελητήρια, αποτελούσε η προ δύο μηνών περίπου απόφαση της Προέδρου να αντικατασταθεί ο επί εικοσαετία Γενικός Διευθυντής της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ κ. Αρχοντίκης, με τον κ. Γεωργαντά, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

«Οι αντιδράσεις αυτές πάντως δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ η οποία είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ με ποσοστό 49,21%, αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης ορισμού προσωρινού προέδρου καθώς και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης», σημειώναμε χαρακτηριστικά στις 20 Ιουνίου.

Με στοιχεία από fonirodopis.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood