Το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στη βόρεια Ελλάδα, εξέφρασαν στον Υφυπουργό Εσωτερικών/Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, εκπρόσωποι του ιταλικού κολοσσού “LEONARDO”, που ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας αεροδιαστημικής, άμυνας, και συστημάτων ασφάλειας και πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές.

c624c871 leonardo 1Η “LEONARDO” είναι η όγδοη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου παγκοσμίως, και δεύτερη στην Ευρώπη, με τα έσοδά της να ξεπερνούν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 85% προέρχεται από τις διεθνείς αγορές.

1406f106 leonardo 2Την εταιρεία εκπροσώπησε ο Chief Operating Officer και Group Vice President, Luca Carli, και ο αντιπρόεδρος στα θέματα πολιτικής προστασίας, Luigi Lupol. Τους συνόδευαν, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της ιταλικής Πρεσβείας, Colonel Enrico Frasson, ο επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας Χρήστος Σαραντόπουλος, o Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης, και ο εκπρόσωπος του Ελληνοϊταλικού επιμελητηρίου, Marco Florian.

Στη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία του ιταλικού ομίλου αεροδιαστημικής γνωστοποίησε στον Υφυπουργό Εσωτερικών το ενδιαφέρον της να αναπτυχθεί στη βόρεια Ελλάδα μέσα από επενδυτικές συνεργασίες που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα καθιερώσουν τη Μακεδονία και τη Θράκη ως επίκεντρο στα ζητήματα αεροδιαστημικής συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κ. Καράογλου επεσήμανε πως “το ενδιαφέρον ενός μεγάλου Ομίλου με παγκόσμια εμβέλεια δράσης να επενδύσει στη βόρεια Ελλάδα είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα, και υπογράμμισε: “Κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να καταστήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη χώρο υποδοχής μεγάλων επενδύσεων που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου μας, δημιουργώντας σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας και Θράκης, στηρίζει κάθε προσπάθεια που υπηρετεί αυτόν τον εθνικό στόχο. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα σταθούμε δίπλα σε κάθε επιχειρηματικό ενδιαφέρον που μπορεί να φέρει την επενδυτική άνοιξη στην περιοχή μας που δοκιμάστηκε σκληρά στα χρόνια της κρίσης. Μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα, η βόρεια Ελλάδα αφήνει σταθερά πίσω της το κλίμα αποεπένδυσης, και περνά σε μια νέα, πιο γόνιμη και δημιουργική περίοδο“.